Γιώργος Πατούλης : Διαδημοτική συνεργασία για να διαφυλάξουμε το δασικό χαρακτήρα του Άλσους Συγγρού.

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 318 KB|

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Αντικείμενο της συνάντησης τους ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο όμορων Δήμων, με στόχο αφενός  τη διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού. Και αφετέρου στην αναζήτηση τρόπων που θα καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση των κατοίκων στο Δάσος, ώστε να καταστεί ένας ελκυστικός πόλος περιπάτου, αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Δάσος Συγγρού αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Οι Δήμοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν στα όρια τους το σημαντικό αυτό πνεύμονα πρασίνου.
Οφείλουμε λοιπόν πρώτα από όλα απέναντι στους συμπολίτες μας, να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία προκειμένου να διαφυλάξουμε το δασικό του χαρακτήρα και να το αναδείξουμε σε πόλο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Συνεργαζόμαστε με το Δήμαρχο Κηφισιάς στενά πάνω στο ζήτημα αυτό. Δίνουμε έμφαση στην πυροπροστασία και τη φύλαξή του. Και σχεδιάζουμε κοινές δράσεις προκειμένου να προσελκύσουμε σε αυτό τους κατοίκους όχι μόνο των προαστίων μας, αλλά ολόκληρου του Λεκανοπεδίου.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο