Γ. Πατούλης: Να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στους σταθμούς μετεπιβίβασης του Προαστιακού στο Μαρούσι.

Print Friendly, PDF & Email
Την ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης στους σταθμούς μετεπιβίβασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου επεσήμανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, σε συνομιλία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του νέου σταθμού «Πεντέλης» του Προαστιακού, στην περιοχή του Χαλανδρίου.
 
|download _.jpg file 198 KB|


Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης : « Το Μαρούσι αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο ζήτημα της στάθμευσης , αφού στα όρια του Δήμου μας λειτουργούν δύο σταθμοί του Προαστιακού μέσω των οποίων μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, χωρίς όμως να έχουν κατασκευαστεί  όπως θα έπρεπε οι ανάλογοι χώροι στάθμευσης. Κι αυτό το γεγονός επιβαρύνει σημαντικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τους σταθμούς αυτούς. Οφείλει το Υπουργείο, έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα στη δημιουργία των απαραίτητων αυτών χώρων στάθμευσης.»   Επιπροσθέτως ο Γ. Πατούλης επεσήμανε στον υπουργό Μεταφορών την ανάγκη ίδρυσης διαδημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου με τους όμορους δήμους , με στόχο την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων των γύρω περιοχών και την τόνωση των τοπικών αγορών.


 


Ο Υπουργός συμφώνησε με τις διαπιστώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου και ζήτησε από το Δήμο Αμαρουσίου και τους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης να υποβάλλουν ολοκληρωμένες προτάσεις στο ΥΜΕ, σχετικά με τη δημιουργία του δικτύου διαδημοτικής συγκοινωνίας.


Με το νέο σταθμό του Προαστιακού, ο οποίος βρίσκεται σ΄ ένα κομβικό σημείο στα Βόρεια Προάστια, εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα οι επιβάτες των περιοχών Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης και Αμαρουσίου.

Στην τελετή των εγκαινίων του νέου σταθμού του Προαστιακού παραβρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο