Για τις εξελίξεις στο εργασιακό μέτωπο του Δήμου Αμαρουσίου μίλησε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, σε εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημερώνει το ακροατήριο για τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις της Διοίκησης σχετικά με τα επίκαιρα εργασιακά ζητήματα.
|download file .jpg 96Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στο βουλευτή του Συνασπισμού Βασίλη Μουλόπουλο, και το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Δημήτρη Πολυχρονιάδη.
|download file .jpg 103Kb|


Στις εξελίξεις σχετικά με τα ανοικτά εργασιακά μέτωπα που διαχειρίζεται η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έπειτα και από τις τελευταίες ενέργειές της, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για να συζητηθούν καίρια εργασιακά ζητήματα.

Μιλώντας στο ακροατήριο της εκδήλωσης, παρόντων και των βουλευτών Κ.Κ.Ε Γιάννη Πρωτούλη, και Συνασπισμού Βασίλη Μουλόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, των επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Νίκου  Μπουντούρογλου, Λευτέρη Μαγιάκη και Δημήτρη Πολυχρονιάδη, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ραγκούση, Κούκουζα, Φωτόπουλου και Καρλατήρα, εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Διοίκησης σχετικά με τα διάφορα εκκρεμή εργασιακά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να διασφαλισθεί η μονιμότητα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα εάν εργάζονται σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, στην περίπτωση που λυθούν ή συνενωθούν, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό και διευθετείται με νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η ανταπόκριση του υπουργείου στο συγκεκριμένο αίτημα ήταν άμεση, αποδεχόμενο την πρόταση μας, και με τροπολογία που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού από Κοινωφελείς Επιχειρήσεις που, βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης», λύνονται, και στο εξής την άσκηση της δραστηριότητας τους αναλαμβάνει ο οικείος δήμος ή το Ν.Π.Δ.Δ του ιδίου δήμου» ανέφερε ο κ. Πατούλης. Η ρύθμιση αφορά σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου που μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας, έπειτα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε το ακροατήριο για τις προσπάθειες της Διοίκησης για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων ορισμένου χρόνου του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στο τέλος του 2010, με στόχο να ισχύσει η αυξημένη μοριοδότηση της συγκεκριμένης μερίδας εργαζομένων, καθώς χαρακτήρισε «αδικία» να μην μοριοδοτείται η προϋπηρεσία.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για παράταση της προθεσμίας λήξης των συμβάσεων 99 ατόμων που απασχολούνται στο Δήμο με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (Σ.Ο.Χ) μερικής απασχόλησης, δεκαοκτάμηνης διάρκειας λόγω της δίμηνης καθυστέρησης στην έναρξη ισχύος των συμβάσεων που υπαγόρευσε η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του 2009.

Παρακάτω επισυνάπτονται τα πλήρη κείμενα των επιστολών του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη,

για τη μεταφορά του προσωπικού από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου,

για τη μεταφορά του προσωπικού από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις που καταργούνται ή συγχωνεύονται,
 
για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις,

για την παράταση της προθεσμίας λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου,
 
καθώς και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στο τέλος του 2010.

Μετάβαση στο περιεχόμενο