Φθηνός λαϊκισμός από την Αντιπολίτευση, στις “στάχτες” του Κτήματος Καρέλα.

Print Friendly, PDF & Email

Ανταγωνισμός Μαγιάκη – Διακολιού για το έπαθλο του πιο λαϊκιστή δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκης,  μονίμως απόν όλα αυτά τα χρόνια από τις δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις, δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς χώρων πρασίνου , τόσο του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και του ΣΠΑΠ, φαίνεται ότι “ζήλεψε” τη δόξα της δημοτικής συμβούλου κας Διακολιού που αποχώρησε από την παράταξή του. Αλλιώς δεν εξηγείται το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε, με αφορμή τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα προσπάθεια εμπρησμού  του Κτήματος Καρέλα.

Ο κ. Μαγιάκης επενδύει στο λαϊκισμό κι επιχειρεί κι αυτός να αποκομίσει μικροπαραταξιακά οφέλη, στις λίγες ευτυχώς στάχτες του Κτήματος Καρέλα. Αντί να προβληματιστεί για το τι κρύβεται πίσω από τις δύο αλλεπάλληλες προσπάθειες να καεί ένας χώρος πρασίνου της πόλης μας, προσπάθειες που ακυρώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του προσωπικού πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και των αντίστοιχων υπηρεσιών γειτονικών μας Δήμων, προσπαθεί ανεπιτυχώς να ρίξει ευθύνες στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

Λέει συνειδητά ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι έχει ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία του Δήμου που κάνει τις αποψιλώσεις, όταν γνωρίζει ότι το προσωπικό που διαθέτει σήμερα ο Δήμος μας στην υπηρεσία πρασίνου δεν επαρκεί για την εργασία αυτή. Κι ενώ γνωρίζει ότι  όλα τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη εργασία γινόταν με τη συνεργασία ιδιωτών εργολάβων. Επίσης, αποκρύπτει το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου από την αρχή της θητείας της αποστέλλει κάθε χρόνο στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Μαρούσι προσωπική επιστολή, με την οποία τους καλεί να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν ώστε να καθαρίζουν από τα ξερόχορτα τους ιδιωτικούς τους χώρους, όπως άλλωστε ορίζει και η Νομοθεσία. 

Λέει συνειδητά ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποψίλωσης στο Μαρούσι επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τον εργολάβο, αφού η αλήθεια είναι ότι εδω και εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός χώρων σε περιοχές της πόλης μας, όπως το Στούντιο Α, το Ψαλίδι, η Νέα Λέσβος, το Κτήμα Μιμικόπουλου, κλπ.

Αντί να κατηγορεί τη Διοίκηση του Δήμου, θα έπρεπε να στραφεί σε βάρος της Κυβέρνησης που στηρίζει, η οποία και έδωσε με μεγάλη καθυστέρηση τα αναγκαία κονδύλια για τις αποψιλώσεις και την αντιμετώπιση των αναγκών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά αι απαγορεύει την πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαγιάκης καλό θα ήταν στο συγκεκριμένο ζήτημα να είναι πιο προσεκτικός, αφού δεν προσφέρεται  γι αντιπολίτευση και φθηνό λαϊκισμό.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που φαίνεται ότι έχουν  μπει “στο μάτι των εμπρηστών” οι χώροι πρασίνου του προαστίου μας, αυτό που χρειάζεται είναι υπευθυνότητα, σοβαρότητα και η ενότητα των υγιών δυνάμεων της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο