«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Print Friendly, PDF & Email

Η νέα απάντηση του διευθυντή  της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr επιβεβαιώνει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο κ. Βούζας δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα σημείο από όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αφού:

Πρώτον, αποκαλεί εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ την παράθεση κάποιων δημόσιων εγγράφων που είναι έτσι κι αλλιώς αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ( αυτό αποκαλεί δημοσιογραφική έρευνα). Αλλά δεν θεωρεί υποχρέωση του να έχει στο «δήθεν» ρεπορτάζ του, τα τεκμηριωμένες απόψεις της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου πάνω στο θέμα της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου. Ας τον κρίνουν οι αναγνώστες του. Εμείς πάντως επιμένουμε ότι δεν τήρησε τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Δεύτερον, αν ο κ. Βούζας κάνει επιτέλους ρεπορτάζ , αντί να ασχολείται με την παραγωγή και το εμπόριο της λάσπης, θα βρει τους Δήμους που έχουν αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη φύλαξη δημοτικών κτιρίων και υποδομών. Μην περιμένει να κάνουμε εμείς τη δουλειά του. Όσον αφορά την περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, για τη σημερινή Διοίκηση του και το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας τους, αποτελεί προτεραιότητα. Και για να τη διασφαλίσει  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα όρια ασφαλώς που ορίζει η Νομοθεσία. Η προστασία της δημοτικής περιουσίας με κάθε νόμιμο τρόπο, αποτελεί προστασία της περιουσίας των δημοτών μας . Η ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού στις γειτονιές της πόλης, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του κ. Βούζα για να αισθάνονται ασφαλείς οι συμπολίτες μας.

Τρίτον, το Μαρούσι έχει και φτωχούς κι άνεργους, για τους οποίους ενδιαφέρεται πραγματικά η Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, που στηρίζουν στην πράξη καθημερινά  αυτούς που έχουν ανάγκη. Ο κ. Βούζας πόσους φτωχούς ή ανέργους έχει βοηθήσει στο Μαρούσι; Με πράξεις κι όχι με κούφια λόγια; Μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας κι αλληλεγγύης από ανθρώπους με μικρή κοινωνική προσφορά δεν δεχόμαστε.

Τέταρτον, για τις πράξεις της η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δίνει λόγο μόνον στους πολίτες, κι όχι στον κάθε κ. Βούζα που ωστόσο παραδέχεται ότι ασκεί δημοσιογραφία για να στηρίζει τις όποιες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Τέλος, όσον αφορά τους φανταστικούς διαλόγους που αναφέρει ότι έγιναν σε roof garden ξενοδοχείων , ή τις δήθεν τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον Γ. Πατούλη για προβολή των δραστηριοτήτων του Δημάρχου Αμαρουσίου , εδώ «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά». Προφανώς να πιστεύει για τον εαυτό του ότι αποτελεί το κέντρο της δημοσιογραφικής ενημέρωσης ή ‘ότι γύρω από αυτόν περιστρέφεται όλο το ρεπορτάζ της Αυτοδιοίκησης. Αυτό αποκαλείται βοναπαρτισμός, αλλά το μόνο ίσως κοινό που έχει ο διευθυντής της ιστοσελίδας με τον Ναπολέοντα, να είναι το ύψος . Πάντως ένα είναι σίγουρο , ότι δεν είχε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά ο κ. Βούζας όταν ζητούσε μετ’ επιτάσεως συνεντεύξεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις  του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. για να τις φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα του.

Όσον αφορά τα περί προσφυγής του στη Δικαιοσύνη ή περί συνέχισης των ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες του Δημάρχου Αμαρουσίου , επαναλαμβάνουμε ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο