Φθηνός λαϊκισμός από την αντιπολίτευση στο Μαρούσι , για τη φύλαξη του Εμπορικού Κέντρου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου , σχετικά με το ζήτημα της ανάθεσης από τη Δημοτική Αρχή, της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

Πρώτον , επιλέξαμε τη λύση της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου από ιδιωτική εταιρεία, οι υποδομές του οποίου αποτελούν δημοτική περιουσία, επειδή ο Δήμος Αμαρουσίου δεν διαθέτει πλέον Δημοτική Αστυνομία για να αναλάβει την 24ωρη φύλαξη του. Αν ήθελε η παράταξη της αντιπολίτευσης να συμβάλει θετικά στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την περιουσία των συμπολιτών μας, αντί να καταγγέλλει αόριστα, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στον βασικό κυβερνητικό εταίρο να προχωρήσει σε μια πραγματική ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας . Κι όχι στην ερμαφρόδιτη λύση που έδωσε.

 

Δεύτερον, η συγκεκριμένη  ανάθεση έγινε με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο.  Προηγήθηκε ανοικτός διαγωνισμός και πέρασε όλα τα στάδια ελέγχου τόσο της νομιμότητας, όσο και της σκοπιμότητάς του, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλες τις συμβάσεις του Δήμου Αμαρουσίου. Είναι μια ανάθεση που το Ελεγκτικό Συνέδριο δια των αρμόδιων υπηρεσιών του έκρινε απολύτως νόμιμη.

 

Τρίτον, το κόστος φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου κοστίζει σε ετήσια βάση πολύ λιγότερο, από όσο κοστίζουν στο ταμείο του Δήμου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που γίνονται στις υποδομές. Με τη φύλαξη του Κέντρου, προστατεύουμε την τσέπη των συμπολιτών μας. Η παράταξη της αντιπολίτευσης τι μας προτείνει εναλλακτικά για την προστασία της δημοτικής περιουσίας; Να την αφήσουμε χωρίς φύλαξη; Να επιτρέψουμε το βανδαλισμό και την απαξίωση ενός έργου που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λόγους ιδεοληψίας;

 

Τέταρτον, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεχνά στην ανακοίνωσή της να αναφέρει ότι η φύλαξη του Εμπορικού Κέντρου τυγχάνει της σχεδόν καθολικής αποδοχής κατοίκων, επισκεπτών της τοπικής αγοράς και εμπορικού κόσμου. Είναι μια πρωτοβουλία που έγινε μετά από συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο ( τα μέλη του οποίου συνεισφέρουν σε ετήσια βάση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα δημοτικά έσοδα μέσω των ανταποδοτικών και άλλων τελών) αλλά και με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

 

Τέλος, «μας δουλεύουν χοντρά» όταν εμφανίζονται να αντιτίθενται δήθεν στην ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες για ιδεολογικούς λόγους , αλλά την ίδια στιγμή «κλείνουν» τα μάτια και δεν βγάζουν «κιχ» όταν γίνεται το ίδιο σε άλλες κρατικές υπηρεσίες ( π.χ. Περιφέρεια Αττικής), όπου ανατίθενται έργα όπως η καθαριότητα των κτιρίων, σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η κάνουν «γαργάρα» την υιοθέτηση από τη σημερινή Κυβέρνηση των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου που παρέχονται σήμερα  σε υπηρεσίες του Δημοσίου, όπου προβλέπονται οι εξευτελιστικές αμοιβές των 360 ευρώ το μήνα για 5ωρη εργασία.

 

Τελικά, λίγη τσίπα από την παράταξη και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου δεν θα έβλαπτε.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο