Εξώδικο του Δήμου Αμαρουσίου στη Διοίκηση του ΙΓΕ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων

Print Friendly, PDF & Email

Καλεί το ΙΓΕ να ματαιώσει τη φιέστα “People Run” στο Κτήμα Συγγρού, που παραβιάζει τους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού και αντιβαίνει τους σκοπούς του κληροδοτήματος και ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού

Εξώδικη διαμαρτυρία- δήλωση -πρόσκληση απέστειλε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διοργάνωση στο Κτήμα Συγγρού της εκδήλωσης “People Run”.

Η συγκεκριμένη «φιέστα» παραβιάζει τους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού, αντιβαίνει τους σκοπούς του κληροδοτήματος σε ότι αφορά στη δραστηριότητα που οφείλει να αναπτύσσει το ΙΓΕ και στη χρήση του Κτήματος Συγγρού, την οποία οφείλει να κάνει.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει προς τη Διοίκηση του ΙΓΕ  ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στο εξής να ενεργεί  εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος και να μετατρέψει το μοναδικού φυσικού κάλλους Δάσος Συγγρού σε κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα».

Καλεί τη Διοίκηση του ΙΓΕ να ματαιώσει την ως άνω εκδήλωση και να μην προβεί στο μέλλον σε ανάλογες άσχετες με τους σκοπούς του ΙΓΕ και του Κληροδοτήματος και τους όρους της διαθήκης δραστηριότητες και ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού.

Καλεί επίσης τη Διοίκηση του ΙΓΕ να ασχοληθεί άμεσα με τα φλέγοντα ζητήματα που πολλάκις της έχουν τεθεί και τα οποία γνωρίζει πολύ καλά και για τα οποία ουδέν πράττει.

Επισυνάπτεται  η Εξώδικη διαμαρτυρία- Δήλωση –Πρόσκληση.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο