«Έργο στην πόλη, με σεβασμό στη νομιμότητα και στα χρήματα των δημοτών» απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου σε όσα υποστηρίζει ο συνδυασμός ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να της βάλουν οι δυνάμεις της απραξίας, παράγει τα τελευταία 4,5 χρόνια σημαντικό έργο σε όλο το Μαρούσι, με σεβασμό στη νομιμότητα και στα χρήματα των δημοτών.


Έργο που της αναγνωρίζουν οι πολίτες του Αμαρουσίου, όπως αποδείχθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Το έργο που έχει γίνει αλλά κι αυτό που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της σημερινής Διοίκησης του Δήμου και την ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε από το Μαρουσιώτικο λαό, δεν ακυρώνεται από τις μειοψηφικές δυνάμεις της αδράνειας.


Η δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ με την απάντηση που έδωσε στην τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, επιβεβαιώνει ότι ανήκει στις δυνάμεις της αδράνειας. Η δήθεν επίκληση από την πλευρά της, της υπεράσπισης της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος είναι προσχηματική. Και είναι προσχηματική γιατί σκόπιμα αποκρύπτει:


Πρώτον, ότι για όλα τα μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα και παρεμβάσεις που έγιναν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια ή προγραμματίζεται να γίνουν στο μέλλον (βιοκλιματική ανάπλαση Κέντρου, πεζογέφυρες, κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου, νέος Βρεφονηπιακός σταθμός Κοκκινιάς, πάρκα και πλατείες, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αγωγοί ομβρίων, παιδικές χαρές, εκσυγχρονισμός μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, κλπ.), δεν επιβαρύνθηκε ο πολίτης του Αμαρουσίου ούτε ένα ευρώ. Κι αυτό γιατί η Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που ξεπερνούν σε ύψος τα 30.000.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά γίνεται έργο στο Μαρούσι, κι όχι με δάνεια όπως στο παρελθόν ή με αφαίμαξη των συμπολιτών μας. Ας μην ανησυχούν, λοιπόν, οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για τους συμπολίτες μας, έχουμε φροντίσει εμείς γι’ αυτούς.


Δεύτερον, όλα τα έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στο Μαρούσι από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου γίνονται με απόλυτο σεβασμό στα όσα προβλέπει η νομοθεσία και οι κανόνες διαφάνειας. Κι όχι για να εξυπηρετηθούν οι εργολάβοι, όπως ψευδώς υποστηρίζουν οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Κανένα έργο δεν έγινε κι ούτε πρόκειται να γίνει και στο μέλλον, αν δεν πληροί αυτούς τους κανόνες. Και στο παρελθόν υπήρξαν προσφυγές και ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε βάρος των νόμιμων διαδικασιών που ακολουθήσαμε για την υλοποίηση του προγράμματος μας. Οι ενστάσεις αυτές το μόνο που πέτυχαν ήταν η καθυστέρηση του έργου, κι όχι η ακύρωσή του. Το ίδιο, ακριβώς, πιστεύουμε ότι θα συμβεί και στην περίπτωση της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης της πλατείας Ευτέρπης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα δικαιωθούμε.


Τρίτον, η δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ έχει δικαίωμα να υποστηρίζει το δικό της σχέδιο και όραμα για την πόλη. Αλλά όσο δεν διαθέτει τη λαϊκή αποδοχή, δεν μπορεί να το εφαρμόσει. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Το ίδιο δικαίωμα έχει και η σημερινή Διοίκηση, η οποία όμως διαθέτει επιπλέον και τη νομιμοποίηση να το εφαρμόσει, αφού το έθεσε υπόψη των συμπολιτών μας και υπερψηφίστηκε για να το κάνει πράξη. Σεβόμαστε τις απόψεις τους , ας σεβαστούν κι αυτοί τις δικές μας. Αλλά πάνω από όλα, ας σεβαστούν τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας.


Τέταρτον, για το οικόπεδο του Παναγόπουλου έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είχε λάβει αρχικά απόφαση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του ως κοινωφελούς, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης και πλατεία. Και είχε εντάξει την απόφαση αυτή στο επενδυτικό πρόγραμμά του. Οι ενστάσεις, όμως, που υπέβαλλαν μέλη της αντιπολίτευσης σε βάρος του προγράμματος που εντάσσονταν στο συνολικό σχέδιο αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση και τελικά τη ματαίωση του σχεδίου αναχρηματοδότησης. Με την εξέλιξη αυτή, ο στόχος της απαλλοτρίωσης κατέστη ανέφικτος, αφού ο Δήμος δεν διέθετε τα απαραίτητα κονδύλια για να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα πολλές περιπτώσεις εκτάσεων υπό απαλλοτρίωση, σε όλο το Μαρούσι, συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων περίπου, ενώ αν προσθέσουμε σε αυτά την αποζημίωση των κτημάτων Καρέλλα και ΕΤΕΒΑ, χρειαζόμαστε πάνω από 70-80.000.000 ευρώ. Χρήματα που δεν υπάρχουν. Πώς, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση θα μπορούσε ο Δήμος να προσθέσει ακόμη μια απαλλοτρίωση;


Πέμπτον, παρά το σεβασμό μας στο θεσμικό ρόλο της δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, δεν θα τους επιτρέψουμε να σφετεριστούν το μονοπώλιο της ηθικής και της τιμιότητας ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Ούτε είναι περισσότερο τίμιοι από μας ούτε υπερασπίζονται περισσότερο από μας τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. ʼλλωστε, εμείς κρινόμαστε καθημερινά στην πράξη από το έργο και την αποτελεσματικότητά μας. Κι όχι στα λόγια. Δεν υπηρετούν την αξιοπιστία τους οι μειωτικές και χωρίς επιχειρήματα αναφορές στη διαφορετική από τη δική τους άποψη, σε βάρος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου. Ας μας πουν τί επιθυμούν, να μένουν ασχολίαστες οι φραστικές επιθέσεις τους σε βάρος της Δημοτικής Αρχής;


Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας για ένα πράγμα, το έργο μας στην πόλη θα συνεχιστεί, με σεβασμό στη νομιμότητα, τους κανόνες διαφάνειας και στα χρήματα των δημοτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο