Επικίνδυνη κλίση μεγάλου πεύκου στην πλατεία Αγίας Λαύρας εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από την πρόσφατη κακοκαιρία

Print Friendly, PDF & Email

Οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος και η διάβρωση του εδάφους είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση επικίνδυνης κλίσης μεγάλου πεύκου, ηλικίας πολλών ετών, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Αγίας Λαύρας.


Η επικίνδυνη κλίση συνέβη σήμερα το πρωί και άμεση υπήρξε η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος , συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στην Πλατεία Α. Λαύρας, ενώ εκλήθη και το Δασαρχείο , το οποίο διαπίστωσε τη διάβρωση που είχε υποστεί το έδαφος εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδος, γεγονός που συνέβαλε, σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος και την προϋπάρχουσα ήδη κλίση του πεύκου, στο προαναφερθέν γεγονός.


Αν και το Δασαρχείο Πεντέλης πρότεινε την κοπή του δέντρου, ο Δήμος αποφάσισε, σε συνεργασία με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας, να μην κοπεί το πεύκο αλλά να σηκωθεί με ειδικό γερανό και να επανατοποθετηθεί στην προηγούμενη του θέση και στη συνέχεια, με τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών μέσων να υποστυλωθεί με ασφάλεια ώστε να διασωθεί .


Παράλληλα κι επειδή αναμένονται νέα έκτακτα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, αποφασίστηκε το άμεσο κλάδεμα και η προληπτική υποστύλωση όλων των δέντρων της Πλατείας που εμφανίζουν σήμερα κλίση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Δασαρχείου.


Σε κάθε περίπτωση κι επειδή ο Δήμος Αμαρουσίου γνωρίζει πως θα υπάρξουν κάποιοι που θα υποστηρίξουν, για δικές τους σκοπιμότητες,  πως για την επικίνδυνη κλίση του πεύκου ευθύνονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας, ενημερώνουμε υπεύθυνα τους πολίτες του Αμαρουσίου πως οι συγκεκριμένες εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται για το έργο και με πρωταρχικό μέλημα την προστασία των υφιστάμενων δέντρων,  που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα και της νέας Πλατείας που θέλουμε να δημιουργήσουμε.


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο