Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Print Friendly, PDF & Email

Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
Γεώργιος ΠατούληςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Γενικός Σημαιοστολισμός από την ανατολή της 22ας Μαρτίου 2009 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2009, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Κτιρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου 2009.


 


ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009


• Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες  Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


• Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές,  σπουδαστές, φοιτητές, Προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους.


• Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού ΎμνουΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009


07:30  Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών.


10:30  Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στη Δοξολογία θα παραστούν ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, αντιπροσωπεία  της Εθνικής Αντίστασης, των Σχολείων, των Συλλόγων, των Ν.Π.Δ.Δ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων Αμαρουσίου και άλλοι φορείς της πόλης.


11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων – Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γεώργιο Πατούλη –  Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.


11:30 Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών και Προσκόπων.  Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, έναντι Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης).


17:00 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου, από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο