«Ενισχύουμε τους φοιτητές της πόλης μας που σπουδάζουν στην Περιφέρεια, ώστε κανείς να μην αναγκαστεί να διακόψει τις σπουδές του λόγω οικονομικών δυσκολιών»

Print Friendly, PDF & Email

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί στην υλική και οικονομική ενίσχυση των οικογενειών της πόλης με παιδιά που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Περιφέρειας, μακριά από την οικογενειακή τους εστία.


Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης υλικής στήριξης των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου με παιδιά που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει:


«Είμαστε κοντά στις οικογένειες της πόλης μας και τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις μακριά από την οικογενειακή εστία, αναγνωρίζοντας τη δραματική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται με τη συντήρηση ενός επιπλέον νοικοκυριού σε άλλη πόλη.

Εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή μας ενεργοποιούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ώστε να τους παρέχουμε τη δυνατότητα  να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο επιστημονικό πεδίο που επέλεξαν και να μην αναγκαστεί κανένα παιδί να  διακόψει τη φοίτησή του λόγω οικονομικών δυσκολιών.


Επενδύουμε στη μόρφωση της νέας γενιάς, ώστε τα παιδιά μας να μορφωθούν, να γίνουν χρήσιμοι επιστήμονες και πολίτες στη χώρα μας, κάνοντας παράλληλα την πόλη μας και τους γονείς τους υπερήφανους.


 Είμαστε σίγουροι ότι η μικρή αυτή συμβολή μας στη μόρφωση των παιδιών μας θα πιάσει τόπο και θα επιστρέψει πολλαπλάσια στην πόλη μας.»


Μέχρι τις 10 Ιουλίου 2014, οι γονείς με παιδιά που φοιτούν εκτός Αθηνών μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στην Κοινωνική Λειτουργό κα Ελένη Γιαννακοπούλου, προκειμένου να αξιολογηθεί η αίτησή τους.   
Τηλ. επικοινωνίας: 213 – 20.38.345, e- mail: elenig@maroussi.gr


Τα δικαιολογητικά είναι:   
 Φωτοτυπία ταυτότητας / πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης/ εκκαθαριστικό εφορίας/ φωτοτυπία φοιτητικής ταυτότητας / λογαριασμό ΔΕΚΟ ή απόδειξη ενοικίου της οικίας που συντηρούν.                              

Μετάβαση στο περιεχόμενο