Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και με την παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε η “Μεγάλη Γιορτή Κίνησης” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη Μεγάλη Γιορτής Κίνησης στο Μαρούσι, όπου εκατοντάδες παιδιά έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες κίνησης, χορού, αθλοπαιδιών κ.α στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ».


Στιγμιότυπα από τις βιωματικές δραστηριότητες των παιδιών στη Μεγάλη Γιορτή Κίνησης στο Σταθμό του ΗΣΑΠ.         


 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Μεγάλη Γιορτή Κίνησης» στο Σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και των γονέων τους, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ».


Μέσα από τη βιωματική συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως χορό, αθλοπαιδιές, face painting, με τη συμμετοχή του Παιδικού Χορευτικού Τμήματος του Δήμου και συγκεκριμένα του τμήματος από το 10ο Δημοτικό Σχολείο, δόθηκε το μήνυμα ότι «εκτός από την υγιεινή διατροφή, 60 λεπτά κίνηση την ημέρα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας μας.»


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος με δασκάλα την Έφη Ρογκάκου και συνεχίστηκε με εργαστήρια κατασκευής χάρτινου καπέλου, ζωγραφικής προσώπου και άλλα παιχνίδια κίνησης.
Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ και έλαβαν το μήνυμα ότι η κίνηση και το παιχνίδι  είναι συνυφασμένα με την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξή τους.


Κοντά στους γονείς και στα παιδιά βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και συνεχάρη τους γονείς γιατί με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκδηλώσεις δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους και οι ίδιοι αποτελούν υγιές πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο. Εμείς πρόσθεσε ο κος Πατούλης θα συνεχίσουμε να  δημιουργούμε τις προϋποθέσεις  και να παρέχουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά μας ως ενήλικες να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής συνδυασμένο με την κίνηση. Εξάλλου, ο Δήμος μας διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. 


Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το «Χαμόγελο του Παιδιού», με παιδιά από το Σπίτι του Αμαρουσίου με τη συνοδό τους κα Μαρία Παυλίδη και από το Σπίτι των Μελισσίων με τη συνοδό τους κα Ελίζα Γερασιμίδου.
Στο χώρο παραβρέθηκε επίσης και η διαιτολόγος κα Αμαλία Φιλίππου, η οποία ήταν στη διάθεση των γονέων για συμβουλές όσον αφορά τη σωστή και υγιεινή διατροφή της οικογένειας.                                      

Μετάβαση στο περιεχόμενο