Ενημερωτικό υλικό για τη χρήση μάσκας – υποχρεωτική η χρήση της για εργαζόμενους και πολίτες σε όλους τους Δημοτικούς χώρους

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ 3131/28-7-2020) με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, που αναφέρεται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού, μεταξύ αυτών και τους Δημοτικούς χώρους, επισημαίνεται πως το μέτρο αυτό έχει τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και αφορά σε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τους ΟΤΑ.

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας αναγκαίο το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της, προχώρησε στη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού (https://www.facebook.com/dhmos.amarousiou/videos/292916872132278/), το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας, όπως παρουσιάζεται στο συνοδευτικό ενημερωτικό υλικό.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για εργαζόμενους και πολίτες σε όλους τους Δημοτικούς χώρους

Όπως έχει επισημανθεί και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου ουδείς θα μπορεί να εισέρχεται και να παραμένει σε οποιοδήποτε Δημοτικό χώρο (συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων) του Αμαρουσίου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Μουσεία, Βιβλιοθήκη, κ.α.) χωρίς να φέρει μάσκα, είτε είναι εργαζόμενος, είτε επισκέπτης.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και άρα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, σύμφωνα με προηγούμενη σχετική απόφαση.

Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στα θέματα δημόσιας ασφάλειας και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

 

Σχετικά αρχείαΕνημερωτικό υλικό για τη χρήση μάσκας – υποχρεωτική η χρήση της για εργαζόμενους και πολίτες σε όλους τους Δημοτικούς χώρους

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο