Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τους Κοινωνικούς Εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα» για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΤΕΒΑ

Print Friendly, PDF & Email

Το οργανωτικό πλαίσιο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τους Κοινωνικούς εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά  τη συμμετοχή του στη πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώ Φωτίου και των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Στο διάλογο που διημείφθη με τους εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι για το 2015 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 το διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις. 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις  από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης,  επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες. Η αρχή “αποφασίζουμε παγκόσμια, εφαρμόζουμε εγγύτερα” πρέπει να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς δράσης» υπογράμμισε  ο κ. Πατούλης.

Στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία οι Κοινωνικοί Εταίροι της Σύμπραξης κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης  Αναστάσιος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Πεντέλης Μελισσίων κ. Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καπέτας, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης. Επίσης παρέστησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Πεντέλης κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Δ/ντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεντέλης κα Παναγιώτα Κουλάκου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Παπάγου Χολαργού  κα Βίκυ Νικάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού κα Κατερίνα Γκούμα και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης  η κα Μαρία Ντούρου.                                     

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τους Κοινωνικούς Εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα» για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΤΕΒΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο