Ενημερωτική ημερίδα υγείας για τον Καρκίνο & την πρόληψη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η ζωή μας είναι πολύτιμη για να την αφήνουμε στην τύχη της.

 Μια σημαντική – ενημερωτική ημερίδα υγείας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου που αφορούσε τον Καρκίνο και την Πρόληψη.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη και οι ομιλητές κ. Ξενοφών Ξενάκης (MD, phD, χειρουργός μαστού), κ. Δημήτρης Γκρίτζαλης (Πλαστικός Χειρουργός) και Ευάγγελος Ζουμπανέας (Διατροφολόγος) έδωσαν χρήσιμές συμβουλές αλλά και προτάσεις για την πρόληψη.

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Υγείας κας Ιωάννας Λάκκα «Το ταξίδι του εαυτού μου» με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ο οποίος χαρακτήρισε

πολύ σημαντική την εν λόγω ημερίδα αφού όπως είπε «η ζωή μας είναι πολύτιμη για να την αφήνουμε στην τύχη της». Ενώ αναφερόμενος στην πρόληψη τόνισε πως, «Η πρόληψη του καρκίνου είναι δυνατή: υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Έχει παρατηρηθεί ότι διάφοροι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν διαφορετικά επίπεδα των τύπων καρκίνου, και αυτά μεταβάλλονται με προβλέψιμο τρόπο. Ο καρκίνος έχει μια γενετική συνιστώσα, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί. Όμως, δεν αναπτύσσουν καρκίνο όλοι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση και, αντίστροφα, ο καρκίνος μπορεί να πλήξει ανθρώπους χωρίς οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Η πρόληψη του καρκίνου αφορά στο να έχουμε ισορροπία στη διατροφή μας και στον τρόπο ζωής μας. 
Μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου κάνοντας μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο που τρώμε, στο πόσο δραστήριοι είμαστε και έχοντας κανονικό βάρος. Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κάνουμε μικρές αλλαγές, σταδιακά.

Η διακοπή του καπνίσματος, η καθημερινή άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός του αλκοόλ είναι απαραίτητες προϋποθέσεις που μειώνουν του κινδύνους ανάπτυξης της νόσου».

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο συντονιστής του έργου της Διοίκησης κ. Δημήτρης Καρλαύτης.

 

Σχετικά αρχείαΕνημερωτική ημερίδα υγείας για τον Καρκίνο & την πρόληψη

Μετάβαση στο περιεχόμενο