Άμεση η αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη περιοχή Νέο Τέρμα

Print Friendly, PDF & Email

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Νέου Τέρματος ότι επίκειται εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Στρ. Λέκκα 33.

Με επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017  από αρμόδιο Τεχνικό Υπάλληλο της  Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, δεν διαπιστώθηκε να έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 , προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί του θέματος της «Σύστασης Επιτροπής καθορισμού ζωνών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συνάρτηση με την περιβαλλοντική ανοχή κάθε περιοχής και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας έως ότου κατατεθεί το πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

Με δεδομένη την περιβαλλοντική ευαισθησία που επανειλημμένα  έμπρακτα έχει εκφράσει η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης από της πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων το 2007 και ειδικότερα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με γνώμονα και πρωταρχικό καθήκον την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδίως των παιδιών σημειώνεται ότι:

  • Με πρωτοβουλία της Διοίκησης το Δημοτικό Συμβούλιο το 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να τροποποιηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο αδειοδότησης της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να είναι σαφές και σύμφωνα με τις παραδοχές αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων. Παράλληλα δε, ζητούσε μέχρι τη ρύθμιση των ζητημάτων αυτών να ανασταλεί οποιαδήποτε χορήγηση άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
  • Επίσης προχώρησε στην αποξήλωση κεραιών τηλεφωνίας, το 2007 από την περιοχή της Ν. Λέσβου, το 2010 από την περιοχή του Ψαλιδίου και το 2015 από την περιοχή των Αναβρύτων.
  • Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε όλες τις συγκεντρώσεις των κατοίκων και έχει διοργανώσει ειδική ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για σωστή και πληρέστερη ενημέρωση στα θέματα της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδιασμού προσδιορισμού της περιβαλλοντικής ανοχής κάθε Δήμου στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο  οι Δήμοι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές και όχι όπως γίνεται σήμερα, προκειμένου να μην δημιουργούνται περιοχές έντασης τόσο σε αριθμό, όσο και στην ακτινοβολία που εκπέμπεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

http://www.maroussi.gr/wp-content/uploads/legacy/inst/marousi/gallery/SPO/DS/proskl_ds_170209.pdf

Μετάβαση στο περιεχόμενο