Έναρξη της λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ακόμη ένα ΚΕΠ Υγείας τέθηκε σε λειτουργία με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών»

Ένας πολύ σημαντικός θεσμός προστασίας της υγείας των πολιτών ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, στο ισόγειο του Δημοτικού κτιρίου επί της οδού Σερίφου 2.

Μετά την καθιερωμένη τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καπλάνης, στην ομιλία του τόνισε ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη. «Με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας επιδιώκουμε μέσω των υπηρεσιών πρόληψης που αυτό θα παρέχει να προστατευθεί αποτελεσματικά η υγεία των δημοτών μας».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Λεωτσάκος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας καθώς και στη σημασία της λειτουργίας του. Χαρακτηριστικά είπε πως «με τις  υπηρεσίες πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας μπορούμε να προλάβουμε και να νικήσουμε πολύ σοβαρές ασθένειες και να σωθούν πολλές ζωές».

Σύντομο χαιρετισμό μέσω του διαδικτύου απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου  ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία να λειτουργήσει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο ΕΔΔΥΠΠΥ η προαγωγή της υγείας στους Δήμους, είναι προτεραιότητα λέγοντας χαρακτηριστικά «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους – μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή οργάνωση».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Γενικό Δ/ντή του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρη Παπασπυρόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό και τα προγράμματα προαγωγής υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ που βασίζονται στην πρόληψη αλλά και στους δήμους μέλη που απαρτίζουν το δίκτυο  και που μέχρι σήμερα φθάνουν τους 193. Ακόμη συνεχάρη τις υπηρεσίες του δήμου για την ποιότητα της δουλειάς που μέχρι σήμερα έχουν κάνει, ώστε το ΚΕΠ Υγείας της Αγίας Βαρβάρας να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ακολούθησε από την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Κοινωνική Λειτουργό Αθανασία Μυγδάκη η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του ΚΕΠ Υγείας και των πρωτοκόλλων πρόληψης καθώς και των επαγγελματιών υγείας της περιοχής μας που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, ως πάροχοι υγείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δομών υγείας, επαγγελματίες υγείας της πόλης μας και πολλοί συμπολίτες μας.

 

Σχετικά αρχείαΈναρξη της λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας (1)


Έναρξη της λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο