Έκθεση Κεραμικής από το ερασιτεχνικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου

Print Friendly, PDF & Email


|download _.jpg file 101 KB|

Συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της πόλης μας στην Κεραμική τέχνη, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου διοργάνωσε Έκθεση Κεραμικής του ερασιτεχνικού τμήματος του, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε την Παρασκευή 15 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης , παρουσία του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, κ. Επ. Γαρδέλη και του υπεύθυνου διδασκαλίας του τμήματος, Μιχάλη Σκλάβαινα.|download _.jpg file 140 KB|

Σκοπός του τμήματος κεραμικής είναι η ευαισθητοποίηση των δημοτών για την πανάρχαια αυτή τέχνη, καθώς και η προώθηση και συνέχισή της, καθώς η Κεραμική αποτελεί το κυριότερο πολιτιστικό χαρακτηριστικό του Αμαρουσίου.


Δεκάδες ήταν οι συμμετέχοντες-μαθητές του τμήματος κεραμικής του Πνευματικού Κέντρου, αποδεικνύοντας ότι η Κεραμική στο Μαρούσι έχει μέλλον και αποτελεί ζωντανή τέχνη, η οποία βοηθά στην διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας.


 

 

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως « Η ουσιαστική προώθηση του Πολιτισμού και η διαμόρφωση νέων πολιτικών και δράσεων, αποτελεί πρωταρχική αρχή της νέας Δημοτικής Αρχής. Το Μαρούσι διαθέτει μια ισχυρή παράδοση στην τέχνη της Κεραμικής την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε και στις επόμενες γενεές ».


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 21 Ιουνίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο