Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει και ενθαρρύνει την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων»
 


|download _.jpg file 169 KB|

Ο Δήμος Αμαρουσίου, δείχνοντας την ευαισθησία του στα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής, υποστηρίζει την σωστή εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών ήδη από την σχολική ηλικία.


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και ειδικότερα των παιδιών, που αποτελούν τους μελλοντικούς οδηγούς, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Ζήκος επισκέφτηκε το 3 ο & 11 ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μοίρασε στους μικρούς μαθητές τα έντυπα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.


 |download _.jpg file 159 KB|

Σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών από μικρή ηλικία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει: « Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία η χώρα μας κατέχει δυστυχώς το θλιβερό προνόμιο να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη ».


Στο πλαίσιο αυτό, το 15ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκε στις 14 Ιουνίου το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «0-6 Kiddy Car», ενώ με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα επισκεφτεί άλλα 10 δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

 

Πρόκειται για την πρώτη κινητή μονάδα κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία δημιουργεί στο χώρο του σχολείου, συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας σαν αυτές που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους, με ειδικά βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια, φωτεινούς σηματοδότες κ.α.


Στόχος είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.


Το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών & Επικοινωνιών, αλλά έχει και την έμπρακτη και ένθερμη υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο