Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022»

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: Το Μαρούσι, η γενέτειρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος και του Ευ Αγωνίζεσθαι

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου παρέστη και παρακολούθησε την τελετή ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ιωάννης Νικολαράκος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί τους διοργανωτές για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλος παρέδωσε την Ολυμπιακή Δάδα στην Αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του «Πεκίνο 2022»Γιου Ζαϊκίνγκ, ο οποίος στη συνέχεια άναψε έναν κόκκινο φανό στα χρώματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 4-20 Φεβρουαρίου 2022 στο Πεκίνο.

Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της διπλωματίας, του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπογράμμισε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση το νέο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, που αποτελεί το διαχρονικό σύμβουλο του Ολυμπισμού. Αυτή τη φορά ταξιδεύει στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, μεταφέροντας το ισχυρό και πανανθρώπινο μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, του σεβασμού χωρίς διακρίσεις και της ελπίδας, που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

Το Μαρούσι, η γενέτειρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος και του Ευ Αγωνίζεσθαι στη νέα γενιά.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους νέους αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή μας «Καλή Επιτυχία», με μεγάλες και πολλές διακρίσεις.»

                         

Μετάβαση στο περιεχόμενο