Εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης για τις ιογενείς ηπατίτιδες στην πλατεία ΗΣΑΠ από το Σύλλογο «Προμηθέας» και τη Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δημοτικός Σύμβουλος Αθ. Βλαχοπιώτης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γ. Καλαμίτση και εθελοντές στη διάρκεια της καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης για τις ιογενείς ηπατίτιδες στην πλατεία ΗΣΑΠ.


Καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης του κοινού για τις ιογενείς ηπατίτιδες πραγματοποίησαν με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.


Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εκατό δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C και διενεμήθη ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ηπατίτιδες, στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ηπατίτιδα.


Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Θανάσης Βλαχοπιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοργανωτές για τα ανησυχητικά ποσοστά λοίμωξης από την νόσο, καθώς το 4% του συνολικού πληθυσμού είναι χρόνιοι φορείς των ιών ηπατίτιδας Β και C, αλλά και για την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας.


«Ο σχεδιασμός και η άμεση υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση των ιογενών ηπατιτίδων είναι η άμεση προτεραιότητα για την Ελλάδα, καθώς η ηπατίτιδα αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας, το οποίο απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την καταπολέμησή του και όχι μόνο προσπάθειες από μεμονωμένους φορείς» ήταν το κεντρικό μήνυμα ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Προμηθέας» σε συνεργασία με άλλους φορείς.


Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες το 47% και το 79% του πληθυσμού δεν έχει εξεταστεί ποτέ για την ηπατίτιδα Β και C, με αποτέλεσμα οι χρόνιες επιπλοκές να αυξηθούν σημαντικά στο μέλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο