Εγκαινιάστηκε το κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. ʼρης Σπηλιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εγκαινίασαν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

|download _.jpg file 74 KB|


Γιώργος Πατούλης : «Επενδύουμε στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, με στόχο να αναδείξουμε το Μαρούσι σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό».


ʼρης Σπηλιωτόπουλος: «Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Πατούλη είναι αξιέπαινη για το έργο που παραδίδεται σήμερα στους πολίτες του Αμαρουσίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών σας για πρόοδο και ανάπτυξη».


Τη συμβολή του πολιτισμού στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης επεσήμανε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. ΄Αρης Σπηλιωτόπουλος , εγκαινιάζοντας το νέο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, για την ίδρυση και λειτουργία του οποίου συνεχάρη το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γιώργο Πατούλη.
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.


|download _.jpg file 78 KB|


«Ο τουρισμός είναι δύναμη πολιτισμού, δύναμη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών με παρόμοια αλλά και διαφορετικά πολιτιστικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και αναλύοντας το όραμά του για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού πρόσθεσε:


«Το όραμά μας για τον ελληνικό τουρισμό θέλει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος για όλους, θέλει να υποστηρίζονται οι τοπικές κοινωνίες, να προστατεύονται τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά και να συνεχίζεται η παράδοση. Αυτό το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης οραματιζόμαστε. Για μια τέτοια τουριστική ανάπτυξη εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Αναφερόμενος στην ίδρυση του Κέντρου ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε ότι η λειτουργία του θα προωθήσει τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή αγκαλιάζοντας όσους αναζητούν μια πνευματική στέγη. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής κάθε φορά που εγκαινιάζεται ένα πολιτιστικό κέντρο και αυτό γιατί η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν την καλύτερη επένδυση στο μέλλον, τον αποτελεσματικότερο τρόπο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του Δήμου να καταστήσει το Μαρούσι μία από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές όσων επισκέπτονται την Ελλάδα δεδομένου ότι «το Μαρούσι με τη μακρά ολυμπιακή και πολιτιστική του κληρονομιά αλλά και ως υπερτοπικό κέντρο προσελκύει σήμερα μεγάλη επισκεψιμότητα και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις όψεις του σύγχρονου τουρισμού».


Όπως είπε ο κ. Πατούλης, το Ολυμπιακό Στάδιο, το νέο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού που εγκαινιάζουμε σήμερα, η νέα Ολυμπιακή Πινακοθήκη που εγκαινιάσαμε πρόσφατα και η δρομολογημένη ίδρυση Αθλητικού Μουσείου για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και Μουσείου Κλασσικού Αθλητισμού προσδίδουν στο «μεταολυμπιακό» Μαρούσι τη δυναμική να καταστεί πόλος έλξης και αξιόλογος τουριστικός προορισμός.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθησή του για την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα από την πρώην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και το Δήμο Αμαρουσίου για την ανάδειξη της πόλεως του Αμαρουσίου σε ολυμπιακό τουριστικό προορισμό.


Ειδικότερα αναφερόμενος στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ο κ. Πατούλης τόνισε ότι με το Κέντρο αυτό, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου (επί της οδού Βας. Σοφίας 85), ο πολιτισμός στο Μαρούσι αποκτά τη δική του στέγη. Στο Κέντρο μεταφέρονται όλα τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου (ρυθμική και μπαλέτο, θέατρο, χορός, εικαστικά, φωτογραφία, παραδοσιακό κέντημα, χορωδία κλπ.) ενώ το Ωδείο και το Μουσικό Εργαστήρι της Ν. Φιλοθέης θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως παραρτήματα.


Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρία Γιαννίρη, οι δήμαρχοι Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος και Μεταμόρφωσης κ. Γ. Τζίτζιφας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο