Εγκαινιάστηκε στο Μαρούσι το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μακρή, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Οικονόμου, λοιπούς εκπροσώπους των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, εκπροσώπους  Υπουργείων, Διεθνών Οργανώσεων, πρεσβειών  των γειτονικών χωρών, εθελοντές,  στην παρουσίαση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά.
|download file .jpg 103Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην παρουσίαση του Βαλκανικού Κέντρου εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι  ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός και θα στηρίζει την προσπάθειά του.
|download file .jpg 96Kb|


Ο Πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού Κ. Γιαννόπουλος  απένειμε τιμητική πλακέτα  στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη για την προσφορά και τη στήριξή του στο έργο του οργανισμού.
|download file .jpg 77Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στα εγκαίνια του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο  στεγάζεται στο Μαρούσι.
|download file .jpg 93Kb|


Γ. Πατούλης: Στη σημαντική πρωτοβουλία από το Χαμόγελο του Παιδιού ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αρωγός και στηρίζει την προσπάθειά του.


Στο Μαρούσι στεγάζεται το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, το οποίο εγκαινίασε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας με τον Πρόεδρο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. 
Προηγήθηκε η παρουσίαση του Κέντρου από το «Χαμόγελο του Παιδιού», την οποία φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Οικονόμου, ο Αρχηγός Α’ Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας κ. Ντρίνιας, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης κ. Ορνεράκης και λοιποί εκπρόσωποι των δικαστικών και αστυνομικών αρχών της χώρας. Επίσης εκπρόσωποι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Παιδείας, Διεθνών Οργανώσεων και πρεσβειών των χωρών: Πολωνίας, Σερβίας, Αλβανίας, Σουηδίας, Γεωργίας, Σαουδικής Αραβίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Μ. Βρετανίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παραβρέθηκαν επίσης εθελοντές και εργαζόμενοι.  


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στην υποστήριξη που παρέχει στο έργο του, καθώς όπως σημείωσε «η προσφορά του στον αγώνα να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε δεκάδες μικρά παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη από φροντίδα και στήριξη είναι ανεκτίμητη».                      


Το νέο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα υπό Εξαφάνιση και Εκμετάλλευση  Παιδιά υπογράμμισε ο κ. Πατούλης «έρχεται να καλύψει την ανάγκη για εγρήγορση μπροστά στους πολλούς και μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας τα παιδιά και να συμβάλλει στην πρόληψη των φαινομένων εξαφάνισης, αρπαγής και παράνομης διακίνησης παιδιών. Έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στο διακρατικό ακόμη συντονισμό των προσπαθειών εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών και να παρέχει στήριξη σε ανήλικα θύματα και στις οικογένειες τους.»
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης της κοινωνίας και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα προστασίας ανηλίκων και εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός στη προσπάθεια του νέου Κέντρου.  


Ο Πρόεδρος Κώστας Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχοντας γίνει ισότιμα και ενεργά μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά και έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο αποφασίστηκε η δημιουργία του Βαλκανικού Κέντρου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνει τις δυνάμεις τους με 150 άλλες χώρες για τα Εξαφανισμένα Παιδιά υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος.
 Το νέο Κέντρο όπως ανέφερε θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες Νομικούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους οι οποίοι ήδη εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα με μεγάλη επιτυχία.         


Ο Πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού απένειμε τιμητική πλακέτα  στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την προσφορά και τη στήριξη του στο έργο του οργανισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο