Επιστροφή στο μέλλον με υλικά από το παρελθόν; Το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι- Επιστροφή στο μέλλον» κου Γιαννακάκου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, όσο και να προσπαθεί με τις ανακοινώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού Επιστροφή στο Μέλλον να «απογαλακτισθεί» από το καθεστώς της Διοίκησης Τζανίκου, οι πράξεις του τον αυτο-διαψεύδουν. Κι αυτό γιατί στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν πρόσωπα που, είτε υπήρξαν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προηγούμενου Δημάρχου, είτε αποτελούσαν «εξαπτέρυγα» του μέχρι την τελευταία ημέρα της πτώσης του.

Δεύτερον, είναι δυνατόν η επιστροφή στο μέλλον να γίνει με υλικά του παρελθόντος; Είναι επιστροφή στο μέλλον η «παράξενη συμμαχία» ενός δήθεν άφθαρτου με αυτόν που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την πολεοδομική αναρχία της πόλης; Ή είναι επιστροφή στο παρελθόν; Ας ΡΩΤ-ήσει τους πολίτες.
Είναι επιστροφή στο μέλλον η στήριξη του δήθεν άφθαρτου από τον εκλεκτό υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές του πρώην Δημάρχου; Ή είναι συμβιβασμός με το αμαρτωλό παρελθόν;

Τρίτον, είναι φανερό ότι ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιστροφή στο Μέλλον» επενδύει πολιτικά στη μελλοντική χρεοκοπία του Δήμου. Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα διαψευστεί. Και τον προειδοποιούμε ότι προσφέρει κακή υπηρεσία στην πόλη. Ας μάθει τουλάχιστον από τα λάθη κάποιων άλλων, που μιλούσαν για Τιτανικούς και οδήγησαν την πατρίδα μας  στην υπογραφή επαίσχυντων μνημονίων. Η Διοίκηση Πατούλη απέδειξε με το έργο της την περίοδο 2007-2010 ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Και θα τα καταφέρει και στο μέλλον.

• Διαχειρίσθηκε στο μέτρο του δυνατού την κρίση χρέους και δανεισμού που δημιούργησαν οι Διοικήσεις του χθες, παρά τις «τρικλοποδιές» που της έβαλαν οι σημερινοί ευκαιριακοί συνεργάτες του, με τις ενστάσεις τους σε βάρος της προσπάθειας μας για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου.
• Έδωσε λύση στην εργασιακή ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων του Δήμου, διασφαλίζοντας τους μόνιμη δουλειά και εισόδημα.
• Πήγε κόντρα στα συμφέροντα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης. Χωρίς να έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης, αφού στελέχη της που είναι σήμερα και πάλι υποψήφια με τον δήθεν άφθαρτο και φιλοδοξούν να μας οδηγήσουν «σε επιστροφή στο μέλλον», συμμετείχαν ενεργά στο πάρτι που είχε στηθεί στην πόλη με φόντο τις πινακίδες.
• Διεκδίκησε και εξασφάλισε από την Κεντρική Εξουσία πόρους για έργα στην πόλη, όταν ο επικεφαλής του Συνδυασμού Επιστροφή στο Μέλλον μαζί με την ομάδα του, καταψήφιζαν τα έργα αυτά. Γιατί δεν τους ενδιέφερε το καλό της πόλης και των πολιτών. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην γίνει τίποτα στο Μαρούσι, για να κατηγορούν τη Διοίκηση Πατούλη. Αλλά δυστυχώς γι αυτούς, στο Μαρούσι έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα δέκα.

Τέταρτον, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιστροφή στο Μέλλον» «μας απειλεί» ότι θα καλέσει στις 15 Νοεμβρίου τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για έλεγχο στο Δήμο. Στην «απειλή» αυτή του απαντάμε, καλώς να ορίσουν, όχι από τις 15 γιατί δεν θα χρειαστεί, αλλά από τις 8 Νοεμβρίου. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και να ψάξουν όχι μόνον σε βάθος 8ετίας, αλλά σε βάθος 20ετίας. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Πέμπτον, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθούμε από τους πολίτες του Αμαρουσίου, κι όχι από τους «μετόχους της πόλης», όπως τους θεωρεί ο  επικεφαλής του Συνδυασμού Επιστροφή στο Μέλλον. Το Μαρούσι δεν είναι ανώνυμη εταιρεία. Έτσι την έβλεπαν οι διοικήσεις του χθες και φαίνεται ότι η συναναστροφή μαζί τους, έχει επηρεάσει και τον «άφθαρτο υποψήφιο Δήμαρχο του μέλλοντος». Και θα κριθούμε με βάση το έργο αλλά και το πρόγραμμά μας.

Η Διοίκηση Πατούλη έχει και έργο να παρουσιάσει, αλλά και σχέδιο για το μέλλον της πόλης μας.

Έκτον, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου οι πολίτες θα ψηφίσουν μια Διοίκηση που θα μπορεί να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία πόρους για έργα στην πόλη. Μια Διοίκηση που θα αγωνιστεί για να μην περικοπούν οι πόροι της Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονίου. Εμείς προκαλούμε τον επικεφαλής του Συνδυασμού Επιστροφή στο Μέλλον να μας απαντήσει:
• Θα τολμήσει να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία πόρους για έργα στην πόλη; Ή θα παίξει το ρόλο του «καλού παιδιού»;  Εμείς θα διεκδικήσουμε.
• Θα τολμήσει να διεκδικήσει να μην περικοπούν οι πόροι της Αυτοδιοίκησης, κόντρα σε όσα προβλέπει το μνημόνιο; Εμείς θα τολμήσουμε.

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πόλη μας.  Ο Δήμος Αμαρουσίου χρειάζεται μια Διοίκηση:


• Ικανή να διεκδικεί πόρους από την Πολιτεία, ώστε να ασκεί τις αρμοδιότητες που της δόθηκαν αλλά και να παράγει έργο για τους πολίτες. Και όχι μια Διοίκηση που θα υποτάσσεται στην Κεντρική Εξουσία.
• Έμπειρη και Αποτελεσματική, που δεν θα αφήνει να πηγαίνει χαμένη ούτε μια ευκαιρία για την πόλη.
• Έντιμη και διαφανής, που θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ των δημοτών.

Κι όχι μια Διοίκηση που αποτελείται από φθαρμένα υλικά, με καινούριο περιτύλιγμα.

Ενωμένοι συνεχίζουμε, το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.

Μετάβαση στο περιεχόμενο