Εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη η έκθεση των τμημάτων φωτογραφίας και σκίτσου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email







Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον καθηγητή φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου  Π. Ματζηρίδη κατά τη ξενάγηση στα έργα των σπουδαστών του Κέντρου, παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα και Ν. Αλεπού.



Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ξεναγείται από τον καθηγητή σκίτσου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Αλ. Σκουταριώτη στα σκίτσα που δημιούργησαν οι σπουδαστές του Κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.



 


Μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου φιλοξενείται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με έργα και δημιουργίες των σπουδαστών στα αντίστοιχα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Στα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, οι σπουδαστές κάθε ηλικίας στα τμήματα φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού παρουσίασαν από τη συλλογή τους περισσότερες από 50 φωτογραφίες πορτρέτα, αποτέλεσμα των γνώσεων που αποκόμισαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κου Παναγιώτη Ματζηρίδη.


Αντίστοιχα στη δημιουργία σκίτσου, οι σπουδαστές με καθηγητή τον κο. Αλέξανδο Σκουταριώτη χρησιμοποιώντας νερόχρωμα, υδατοδιαλύτες, ξυλομπογιές και χρησιμοποιώντας  την τεχνική του υπολογιστή, την τεχνική του ασπρόμαυρου σκίτσου και διάφορα είδη μελανώματος δημιούργησαν γελοιογραφίες εμπνευσμένες από την επικαιρότητα, καρικατούρες, πορτρέτα και εικονογραφήσεις παιδικών  βιβλίων. Η συλλογή σκίτσων στη έκθεση περιλαμβάνει πλέον των 50 έργων.


Κατά την περιήγηση και ξενάγηση στην έκθεση ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους καθηγητές των τμημάτων φωτογραφίας και σκίτσου, αλλά και τους σπουδαστές για τη συστηματική προσπάθεια που το «απόσταγμα» αυτής είναι η εντυπωσιακή αυτή έκθεση. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κος Νικόλαος Πέππας και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Νικόλας Αλεπούς.


Η έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου εντάσσεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός ακόμη επιτυχημένου κύκλου σπουδών στα τμήματα του Κέντρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο