Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, παρουσία πλήθους επισκεπτών, η 51η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων.


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, υπογράφοντας τους επαίνους.


Πλήθος φίλων της κεραμικής τέχνης έδωσε το «παρών» στην τελετή στα εγκαίνια της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τα βραβεία και τους επαίνους στους δημιουργούς που φιλοτέχνησαν τα καλύτερα έργα για φέτος.

 Στιγμιότυπα από την περιήγηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη, στην έκθεση συνοδεία της συζύγου του Μ. Σταυράκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη, των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα, Δ. Καμπούκου, Σπ. Σταθούλη, Δ. Σμυρνή, του προέδρου της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, και της δημοτικού συμβούλου Ρ. Χαλιώτη.


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, τους Αντιδημάρχους Ν. Πέππα, Σπ. Σταθούλη, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου, και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.


Από το μουσικό σύνολο της βραδιάς.
Από τη συλλογή των εκθεμάτων της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης.


 


Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Καλλιτεχνικής Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν, επίσης, οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.


Στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον οποίο σταθερά εδώ και χρόνια διοργανώνεται η έκθεση σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου.


«Θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση της κεραμοποιίας στην πόλη μας, φιλοδοξούμε και φέτος η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής να προσελκύσει τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από το εξωτερικό. Ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το έργο τους γιατί θέλουμε το Μαρούσι να συνεχίσει να αποτελεί πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής δημιουργίας. Θέλουμε το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης του Αμαρουσίου να συνεχίσει να είναι το «σπίτι» των κεραμιστών και της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής για αυτό και έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ στον οποίον ανήκει ο χώρος να μην έχει αντίκτυπο στην παραμονή τους στον φιλόξενο αυτόν χώρο».


Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές για τη σημαντική προσφορά τους στην κεραμική τέχνη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.


Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:


Με το 1ο βραβείο η Κατερίνα Γιαννακά, για το έργο «Χωρίς τίτλο»
με το 2ο βραβείο η Όλγα Παλγιμέζνη, για το έργο «Χωρίς τίτλο»
με το 3ο βραβείο ο Βύρων Δημητρακούλης, για το έργο «Χωρίς τίτλο»


Τον 1ο έπαινο απέσπασε ο Γιώργος Ποντίκης, για τη δημιουργία «Μέτρα και Σταθμά», τον δεύτερο η Θεοδώρα Χωραφά, για το έργο «Flowing Form 1 “2012” Flowing Form 2 “2012”» και τον τρίτο η Βασιλική Φράγκου, για τη δημιουργία «Flamenco – Conflicting Thourghts – Invisible Touch».


Τη βραδιά έντυσε μουσικά η κλασική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου.


Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, και Λευτέρης Μαγιάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Κώστας Γαλάνης, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και από το χώρο της κεραμικής.


Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το σταυροδρόμι συνάντησης καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών που εφαρμόζοντας τις νέες τάσεις και τεχνικές αφήνουν το δικό τους στίγμα στην κεραμική τέχνη.


Στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου 2013 θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες μικρότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις: θεματικές εκθέσεις (φωτογραφίας, ειδών εστίασης, σχολών κ.α.), σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ.


Η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.


Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207 στο Μαρούσι λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2106144430 και ηλεκτρονικά στοunioncer@gmail.com.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο