Μία βραδιά τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια με τη συνοδεία της μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου απόλαυσαν χιλιάδες θεατές στην παράσταση «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον» στο «Μουσικό Οκτώβρη» του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγο του Μαρίνα, ανάμεσα στους εκπροσώπους του Προξενείου της Ρωσίας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο από τον Ολυμπιονίκη των Special Olympics Κ. Τριανταφύλλου.Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Αντιδήμαρχο Δ. Σμυρνή, τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Αλεπού, και τον Πρόξενο της Ρωσίας.O Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια Ανδρέας Κούκος, στο χαιρετισμό του.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο τέλος της εκδήλωσης προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στους συντελεστές της παράστασης.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγο του Μαρίνα, την Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Ν. Βλάχου, και τη Β. Σαραντάρη.

Στιγμιότυπα από τη ροή της εκδήλωσης.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Ολυμπιονίκη των Special Olympics Κ. Τριανταφύλλου, και τη μητέρα του Μ. Τριανταφύλλου, και τον Πρόξενο της Ρωσίας.


Με μία ξεχωριστή βραδιά ιστορικής μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, την παράσταση-αφιέρωμα «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον» συνεχίστηκε το επιτυχημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Χιλιάδες θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, απόλαυσαν μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση συντροφιά με αγαπημένες μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου.


Η βραδιά άνοιξε σε ατμόσφαιρα συγκινησιακή όταν ο Μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης αθλητή των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, που έχει πολλάκις διακριθεί σε παγκόσμιες διοργανώσεις, προσέφερε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ένα από τα μετάλλιά του σε ένδειξη αναγνώρισης για την πολύτιμη συμπαράστασή του στην επιτυχία των προσπαθειών του στους Αγώνες Special Olympics.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αποδεχόμενος το μετάλλιο ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Ολυμπιονίκη αλλά και για τις στιγμές χαράς που έχει προσφέρει σε όλους μας μέσα από τις νίκες και τις διακρίσεις του και ευχήθηκε το σθένος και το μεγαλείο της ψυχής του να αποτελούν οδηγό και για άλλους ταλαντούχους νέους.


Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους χιλιάδες παρευρισκομένους ευχαριστώντας τους για τη θερμή αγκαλιά που έχουν επιφυλάξει στις εκδηλώσεις του «Μουσικού Οκτώβρη» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.


Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια Ανδρέας Κούκος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Δήμο Αμαρουσίου για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προβολή του μεγαλειώδους έργου του Ιωάννη Καποδίστρια και στην προώθηση των στόχων της Εταιρείας.


Στη διάρκεια της παράστασης που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη-Κούκου, μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, τους εμπνευσμένους στίχους του Νίκου Γκάτσου και Ιάκωβου Καμπανέλλη, και την προβολή στιγμών της ελληνικής ιστορίας με κεντρικό πρόσωπο τον Ιωάννη Καποδίστρια έκαναν μία πρωτότυπη αναδρομή στη νεότερη ελληνική Ιστορία και στον πολιτισμό μας.


Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας, και ο Γιώργος Παντερμάκης, ερμήνευσαν τραγούδια συμπράττοντας με την παιδική ορχήστρα, ενώ η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια, γόνος της οικογένειας Καποδίστρια, σε ρόλο αφηγήτριας, παρουσίασε αποσπάσματα από ιστορικά έργα.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αναμνηστικών δώρων στους συντελεστές της παράστασης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο νυν και τέως Πρόξενος της Ρωσίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής, ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλας Αλεπούς, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου.


Ο Μουσικός Οκτώβρης συνεχίζεται τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 με το αφιέρωμα στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, που συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου και έχοντας στο ενεργητικό της πλήθος σημαντικών συναυλιών με αυτή της την εμφάνιση αποχαιρετά την ενεργό δράση. Η αυλαία θα πέσει με το αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα και στο Μανώλη Χιώτη «Μια ζωή σαν παραμύθι», την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013.


Χώρος και ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO)
Ώρα έναρξης: 19:30


Δωρεάν μεταφορά στο χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.


Ώρα αναχώρησης: 18:50 & 19:10


Επιστροφή από Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης.


Είσοδος ελεύθερη.


Μετάβαση στο περιεχόμενο