Έγγραφη αποδοκιμασία αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου για χαρακτηρισμούς του σε βάρος αιρετών

Print Friendly, PDF & Email

Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές  του αντιπεριφερειάρχη για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Το Δ.Σ. στο ψήφισμά του επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αιρετών, λειτουργούν διαλυτικά για την ενότητα των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και αμαυρώνουν συνολικά την εικόνα και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία. Εκφράζει την αποδοκιμασία του για τις συμπεριφορές αυτές σε βάρος των αιρετών εκπροσώπων του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απ’ όπου και αν προέρχονται, καλεί τον κ. αντιπεριφερειάρχη να τις ανακαλέσει και δηλώνει ότι είναι δικαίωμα των αιρετών του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διεκδικούν και να διαχειριστούν οι ίδιοι τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος εκφράζει την βούληση των ΟΤΑ Α’ βαθμού να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν τα Προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, καθότι, διαθέτουν τις δομές, το προσωπικό, την εμπειρία και τη γνώση των τοπικών συνθηκών ώστε αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Σχετικά αρχείαΈγγραφη αποδοκιμασία αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου για χαρακτηρισμούς του σε βάρος αιρετών

Μετάβαση στο περιεχόμενο