«Διεκδικούμε τα οικόπεδα ΧΕΥ της πόλης και το χώρο της κεραμικής στη Λ. Κηφισίας». Αυτό ειπώθηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Π. Σκουρλέτη για θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού καθώς και για την αύξηση του ποσοστού των πόρων που διατίθενται από το Πράσινο Ταμείο στους Δήμους από το 2,5% στο 10%, κατέθεσε υπόμνημα για τους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) που λειτουργούν στο Μαρούσι ζητώντας παράλληλα ο χώρος της κεραμικής στη Λ. Κηφισίας να παραχωρηθεί στο δήμο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υποστήριξε ότι ο χώρος της Κεραμικής μπορεί να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία στο σημείο αυτό βιωματικού μουσείου, ενώ παράλληλα μπορούν να υπάρξουν δράσεις για σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής.

Επιπλέον ως ζωντανό κύτταρο δημιουργίας πρότεινε ο χώρος να αξιοποιηθεί και ως «θερμοκοιτίδα πολιτισμού και κεραμικής τέχνης».

Ο Υπουργός Π. Σκουρλέτης επισήμανε στο Γ. Πατούλη ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του και πρότεινε να υπάρξει περεταίρω συνεργασία έτσι ώστε να διερευνηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα του δήμου.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Πατούλης κατέθεσε στον Υπουργό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου το οποίο με ομόφωνη απόφαση, ζητεί την εκχώρηση στο δήμο όλων των ΧΕΥ που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα με το αίτημα παραχώρησης έχει κατατεθεί και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δ.Σ. Αμαρουσίου διεκδικεί τους χώρους αυτούς από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό η πόλη του Αμαρουσίου που είναι επιβαρυμένη με μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να επεκτείνει τα σημεία πρασίνου και να δημιουργήσει κοινόχρηστους – κοινωφελείς χώρους.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον κ.Σκουρλέτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο