Δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ ο Δήμος Αμαρουσίου στο Ο.Α.Κ.Α

Print Friendly, PDF & Email

Δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ ο Δήμος Αμαρουσίου στο Ο.Α.Κ.Α


Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν το Δήμο Αμαρουσίου ανάμεσα στους οφειλέτες του Ο.Α.Κ.Α, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να τονίσουμε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο πως ο Δήμος Αμαρουσίου δεν χρωστά στο Ο.Α.Κ.Α ούτε ένα ευρώ.


Το ζήτημα της δήθεν οφειλής προέκυψε επειδή στις λογιστικές καταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α εμφανίζεται ένα ποσό ύψους 8.000 ευρώ περίπου που αφορά σε χρέωση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Πρόκειται για χρέωση για τη χρήση της εγκατάστασης του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, το οποίο φιλοξένησε συναυλία που διοργανώθηκε από το Δήμο μας το 2007 για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.


Για το Δήμο Αμαρουσίου η συγκεκριμένη χρέωση δεν υφίσταται, επειδή είχε συμφωνηθεί με την τότε Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α να παραχωρηθεί δωρεάν το Ποδηλατοδρόμιο, καθώς ο σκοπός της συναυλίας ήταν φιλανθρωπικός. ʼρα κακώς οι υπηρεσίες του Ο.Α.Κ.Α χρέωσαν με το παραπάνω ποσό το Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού.


Επιπλέον, εμφανίζεται μια ακόμη οφειλή ύψους περίπου 7.000 ευρώ στις καταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α για την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, δηλαδή δεν γνωρίζουμε ούτε τί αφορά ούτε την ημερομηνία χρέωσης. Και στην περίπτωση αυτή έχουν οι υπηρεσίες μας απευθυνθεί στις αντίστοιχες του Ο.Α.Κ.Α, για διευκρινίσεις.


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στο Ο.Α.Κ.Α.


Αντίθετα, το Ο.Α.Κ.Α είναι αυτό που χρωστά στο Δήμο Αμαρουσίου αφού οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι αυτές που φροντίζουν να διατηρείται καθαρός ο χώρος περιμετρικά του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς να εισπράττει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ για την υπηρεσία αυτή. Επίσης, εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και απλοί πολίτες είναι αυτοί που έχουν συμμετάσχει εθελοντικά σε πολλές πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό και των εσωτερικών χώρων του Ο.Α.Κ.Α, με πιο πρόσφατη αυτή που έγινε αρχές φθινοπώρου. Επιπλέον, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη συνεισφορά των απλών πολιτών του Αμαρουσίου στην κατασκευή του Ο.Α.Κ.Α, αφού αυτό χτίστηκε πάνω στη δική τους γη, η οποία απαλλοτριώθηκε έναντι «πινακίου φακής» για την εκμεταλλεύονται σήμερα αυτοί που εμφανίζονται να χρωστούν πραγματικά στο Ο.Α.Κ.Α.


Γι’ αυτό ζητούμε να μην βάζουν κάποιοι επιπόλαια «στο ίδιο τσουβάλι» το Δήμο Αμαρουσίου της προσφοράς, με τους οφειλέτες μπαταχτσήδες των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο