Δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τις νέες θεραπείες των καρδιολογικών παθήσεων από έγκριτους επιστήμονες στο διαδραστικό σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα είναι σε θέση να εκπονήσει προγράμματα εκπαίδευσης για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ώστε η πρόληψη να γίνεται με επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο    

 

Με επιτυχία διεξήχθη το διαδραστικό σεμινάριο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων μεταξύ έγκριτων επιστημόνων της ιατρικής πανεπιστημιακής κοινότητας και των συμμετεχόντων στο σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου», που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

Το  διαδραστικό σεμινάριο διοργάνωσε το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος με Πρόεδρο τον Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας τους καταξιωμένους επιστήμονες και τους πολίτες, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κου Στεφανάδη και της ομάδας του για ενημέρωση των πολιτών με διαδραστικό τρόπο και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιστημονική κοινότητα.

«Η θεραπεία της ασθένειας πρέπει βεβαίως να υπάρχει, αλλά πριν από αυτή πρέπει να υπάρχει και η διατήρηση της υγείας των πολιτών, και σε αυτό συμβάλει η ενημέρωσή τους από έγκριτους επιστήμονες.
Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία  με καταξιωμένους επιστήμονες του ιατρικού χώρου, οι πολίτες ενημερώνονται για την πρόληψη πάνω σε καίρια ιατρικά ζητήματα, αλλά και γνωρίζουν τις σύγχρονες θεραπείες, όπως της αρτηριακής υπέρτασης, της στεφανιαίας νόστου και των καρδιακών αρρυθμιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα είναι σε θέση να εκπονήσει προγράμματα εκπαίδευσης για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ώστε η πρόληψη να γίνεται με επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.       

Στην εκδήλωση με συντονιστή τον Καθηγητή Δρ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τα θέματα του σεμιναρίου ανέπτυξαν:
Η Δρ. Χριστίνα Χρυσοχόου, Καρδιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών», η Δρ. Παναγιώτα Πιέτρη, Καρδιολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Υπέρτασης, Athens Heart Center” Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Δρ. Γεράσιμος Σιάσος, Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών», Δρ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Γ’ Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Λάζαρος  Καρδιολόγος, Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών», Δρ. Δημήτριος Τσιαχρής, Καρδιολόγος- Ηλεκτροφυσιολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας, Athens Heart Center” Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Δρ. Σπύρος Δευτεραίος Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας Β’ Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ Αττικό Νοσοκομείο, Δρ. Δημήτριος Τουσούλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο».     

Ο  Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Στέφανος Τσιπουράκης , σε παρέμβασή του ως γιατρός γαστρεντερολόγος επεσήμανε ότι ορισμένα δυσπεπτικά ενοχλήματα δημιουργούν καρδιακές αρρυθμίες, που η αντιμετώπισή τους, συμβάλει στην καταστολή των καρδιολογικών συμπτωμάτων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΔεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τις νέες θεραπείες των καρδιολογικών παθήσεων από έγκριτους επιστήμονες στο διαδραστικό σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου»_1


Δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τις νέες θεραπείες των καρδιολογικών παθήσεων από έγκριτους επιστήμονες στο διαδραστικό σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου»_2


Δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τις νέες θεραπείες των καρδιολογικών παθήσεων από έγκριτους επιστήμονες στο διαδραστικό σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου»_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο