Δεκάδες μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη συμμετείχαν στη βιωματική δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Print Friendly, PDF & EmailΜαθητές και μαθήτριες της  16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου παρασκευάζουν γεύματα με βάση τα λαχανικά, συμμετέχοντας στη βιωματική δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μαθητές και μαθήτριες που φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία βρίσκονται εν δράσει, φτιάχνοντας την αγαπημένη τους σαλάτα χρησιμοποιώντας λαχανικά της ελληνικής γης. Δίπλα του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης και ο Δ/ντης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Δουρούκας.Τα παιδιά συνομιλούν με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, χαρούμενα που συμμετέχουν στη βιωματική δράση για να γνωρίσουν τα φρούτα και τα λαχανικά και να παρασκευάσουν νόστιμα και υγιεινά γεύματα.


Σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου συμμετείχαν στη βιωματική δράση γνωριμίας με τα διάφορα φρούτα και λαχανικά και ευαισθητοποίησης για την αξία τους στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ».


Περισσότερα από 90 παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα φρούτα και τα λαχανικά της ελληνικής γης, να τα δοκιμάσουν, να επιλέξουν τα αγαπημένα τους, δημιουργώντας συνταγές με πρώτη ύλη τα λαχανικά και στη συνέχεια να τα απολαύσουν με τους φίλους τους.
Μέσα από τη βιωματική αυτή δράση τα παιδιά διδάχτηκαν την ισορροπημένη διατροφή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά σε αυτήν.


Τα δεκάδες παιδιά που βρέθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου «αγκάλιασε» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, τα οποία τον υποδέχτηκαν εκφράζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στη δράση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Καρλαύτης.   

Ο κος Πατούλης συνομίλησε με τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από  βιωματικές εμπειρίες για την υγιεινή διατροφή, ώστε να γίνει τρόπος ζωής και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Και αυτό – πρόσθεσε- είναι μία συνεχής διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης που το βάρος πέφτει κυρίως στην οικογένεια. Εμείς   δίνουμε το ερέθισμα μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα σημαντικά οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία, την οποία  πρέπει να ακολουθούμε όλοι, παιδιά και ενήλικες


Η εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον executive chef Κυριάκο Μελά, πιστοποιημένο συνεργάτη του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ».


Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση του πληθυσμού πιλοτικών πόλεων στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής για τη μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα.


Η βιωματική δράση θα συνεχισθεί αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο