Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Commenius-Regio 2013 – «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου»

Print Friendly, PDF & EmailΕκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπή Παιδείας Δ. Καρλαύτης, απευθύνει χαιρετισμό στη εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Commenius-Regio 2013 για τον Εκφοβισμός των Εφήβων. 

Στιγμιότυπο από εναρκτήρια  εκδήλωση του προγράμματος Commenius-Regio 2013 «Εκφοβισμός των Εφήβων:Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».


Την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα σχολικού εκφοβισμού,καθώς και της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση  εκφοβιστικών φαινομένων και βίαιων συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Καρλαύτης στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Commenius-Regio 2013 που διοργάνωσε η Δ/ση Β/μιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, στο χαιρετισμό του ο κος Καρλαύτης σημείωσε ότι «σε περιόδους κρίσης τόσο οικονομικής, όσο και κρίσης αξιών, φαινόμενα όπως η βία βρίσκονται σε έξαρση. Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από ειδήσεις βίας και τα μηνύματα από κάθε κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Έχουμε χρέος –τόνισε- ως γονείς και εκπαιδευτικοί να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να κρατήσουμε τους νέους μας και το σχολικό περιβάλλον μακριά από φαινόμενα βία και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή συμβάλλουν σημαντικά στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη πάταξη των εκφοβιστικών φαινόμενων και των βίαιων συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα.»


«Με τις ευχές του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για καλή επιτυχία στο πρόγραμμα Commenius-Regio 2013, προσδοκούμε να φέρει τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα στην προώθηση μιας κουλτούρας αντιβίας στα σχολεία μας» κατέληξε ο κος Καρλαύτης.


Σκοπός του προγράμματος είναι να αναλυθούν τα φαινόμενα εκφοβισμού, να διερευνηθούν οι μέθοδοι και οι τρόποι προσέγγισης του φαινόμενου και να διοργανωθούν δράσεις, ώστε να διασφαλίσουν την καλή επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα σε εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.
     
Στην ενημερωτική εκδήλωση εκπρόσωποι των φορέων της σύμπραξης από την Ελλάδα και την Κύπρο παρουσίασαν το πρόγραμμα και ανέπτυξαν το φαινόμενο του εφηβικού εκφοβισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο