Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαρούσι 1821-1827: Ένας μικρός οικισμός της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση»

Print Friendly, PDF & Email

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαρούσι 1821-1827: ένας μικρός οικισμός της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση» του καθηγητή  αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργου Πάλλη των εκδόσεων της «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»,  την  Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, καθώς και τους φίλους που την παρακολούθησαν διαδικτυακά, αναφερόμενος στην έκδοση του βιβλίου υπογράμμισε:

«Αγκαλιάσαμε την ιδέα και την προσπάθεια της δημιουργίας του βιβλίου που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα για την ιστορία της πόλης μας και των κατοίκων της, καθώς η παρουσία και η συμβολή των Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 είναι ελλιπώς μελετημένη και δεν υπάρχουν και πάρα πολλές πηγές γύρω από αυτά τα γεγονότα.
Ένας μικρός οικισμός της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση όπως είναι ο τίτλος του παρόντος βιβλίου, μας δίνει κάποιες απαντήσεις γύρω από τη συμβολή των Μαρουσιώτικων οικογενειών στην Επανάσταση και σε όλη εκείνη τη διαδικασία που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους στην ελευθερία, πάνω στην οποία στηρίζεται και η δική μας ελευθερία σήμερα».

Στην εκδήλωση, για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα μίλησαν ο εκδότης της «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» κ. Χρήστος Ζαγκλής και ο κ. Βαγγέλης Σαράφης, ιστορικός διδάκτωρ ΕΚΠΑ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Γιάννης Ιωαννίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα, εκπρόσωποι του 6ου Λυκείου, του 3ου Γυμνασίου και του 8ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, καθώς ο γνωστός Μαρουσιώτης ζωγράφος Βασίλης Βαγιάννης, φίλοι και φίλες του Δήμου Αμαρουσίου.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν περιορισμένη, ενώ αρκετοί συμπολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο