Αρωγός στην προσπάθεια των μελών του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «ΗΠΑΡχω» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας  του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «ΗΠΑΡχω»Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο Χρ. Θεοδωρίδου και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «ΗΠΑΡχω».


Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «ΗΠΑΡχω» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Χριστίνα Θεοδωρίδου.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για υγεία και πρόοδο σε όλους, αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια του Σωματείου και των μελών του, που αφορά το κεφάλαιο «μεταμόσχευση ήπατος», υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζει τι σημαίνει «δώρο ζωής» μέσα από μία μεταμόσχευση,καθώς ως γιατρός πήρε την ειδικότητα του στη μονάδα μεταμόσχευσης νεφρού.    


Ο κος Πατούλης κάλεσε την Πολιτεία να φροντίσει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα των μοσχευμάτων και ζήτησε στα μεταμοσχευμένα άτομα η Πολιτεία να καλύπτει τη φαρμακευτική περίθαλψη και τις άλλες δαπάνες της  απαραίτητης θεραπευτικής αγωγής τους. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ίδιος προσωπικά είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των μελών του Σωματείου και θα ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημά σας» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Χριστίνα Θεοδωρίδου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κο Πατούλη για την ουσιαστική παρέμβασή του σε οποιοδήποτε αίτημα του Σωματείου,που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί λύση σε πολλά θέματα που αφορούν στους μεταμοσχευμένους. «Τιμούμε την παρουσία σας στην εκδήλωση του Σωματείου μας και σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή σας» υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου.


Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «ΗΠΑΡχω» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό τη συμμετοχή των μεταμοσχευμένων από ήπαρ και των γονέων και κηδεμόνων αυτών σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που λαμβάνονται αποφάσεις γι’αυτούς, συγχρόνως με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Από το Μάρτιο του 2008 είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Οι τομείς δράσης του μεταξύ άλλων είναι:
– Η αλληλοϋποστήριξη των μελών, καθώς και η προώθηση της αλληλοαποδοχής των μεταμοσχευμένων από ήπαρ από το κοινωνικό σύνολο.  
 -Η συνεχής προσπάθεια για προώθηση και βελτίωση της απαραίτητης εξειδικευμένης θεραπευτικής αγωγής (ιατρικής, φαρμακευτικής, ψυχολογικής) των μεταμοσχευμένων από ήπαρ, των αναγκαίων υποδομών για την παροχή αυτής αλλά και της διεύρυνσης των παροχών υγείας και ασφάλισης ισότιμα σε όλα τα μέλη.
– Η προσφορά ψυχολογικής βοήθειας στους ασθενείς τόσο στη προ-μεταμοσχευτική όσο και στη μετά-μεταμοσχευτική περίοδο.
-Η παροχή σωστής πληροφόρησης με κάθε πρόσφορο μέσο, του κοινού, των Μ.Μ.Ε. αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για ότι σχετίζεται με τη μεταμόσχευση ήπατος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο