Απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην Κοκκινιά Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Α.Δ.Α. Γ. Ζήκο, τον Πρόεδρο Ιωάννη Αρίδα και τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού Αμαρουσίου κατά την παρουσίαση από τον Καθηγητή του Παν/μίου Πατρών, συγκοινωνιολόγο Ευάγγελο. Ματσούκη των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην Κοκκινιά Αμαρουσίου.


Μείωση έως και 52% ημερησίως της διαμπερούς κυκλοφορίας μέσα από την αμιγή κατοικία της περιοχής


Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή μετά και τις τελευταίες σημειακές τροποποιήσεις


Σημαντική μείωση που αγγίζει το 52% παρουσιάζει η διαμπερής κυκλοφορία ημερησίως στην περιοχή της Κοκκινιάς Αμαρουσίου, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά την εφαρμογή από τις 18/3/2012 κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή, που στόχο είχε την αποφόρτιση των οδών, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κου Νικόλαου Πέππα, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου κου Γιώργου Ζήκου, ο μελετητής κος Ευάγγελος Ματσούκης έθεσε υπόψη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού Αμαρουσίου τα αποτελέσματα των μετρήσεων από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή της Κοκκινιάς.


Σύμφωνα με τις μετρήσεις η κυκλοφορία στην οδό Κονίτσης που είχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα διερχόμενης κυκλοφορίας έδειξε ότι έχει μειωθεί κατά 52%. ( 21 -27/7/2008, 11353 οχήματα/ ημερ. , 26/3- 5/4/ 2012 5491 οχ/ημερ.).
Αντίστοιχη μείωση παρουσίασαν και οι υπόλοιποι οδοί, όπως η Χλόης, Κέκροπος, Μεσογείων που αποτελούν βασικούς άξονες της περιοχής.


Παράλληλα, από την επιτόπια αυτοψία που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Πατρών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημεία τα οποία έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της επικινδυνότητάς τους. Πρόκειται για τη διασταύρωση Κέκροπος και Μεσογείων και σε μικρότερο βαθμό την οδό Πεντέλης προς Μαρούσι για τα οχήματα που εξέρχοντο από την οδό Χλόης, λόγω παράνομης αναστροφής.
Για την αποτροπή αυτής της παραβατικότητας και τη βελτίωση της ορατότητας, ο μελετητής πρότεινε την αμοιβαία αντιδρόμηση των οδών Χλόης και Κέκροπος, αλλά μόνο στο τμήμα μεταξύ της οδού Πεντέλης και της οδού Μεσογείων.


Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο κ. Πατούλης άκουσε με προσοχή τις απόψεις του Προέδρου κου Ιωάννη Αρίδα και των μελών του Συλλόγου, που αποδέχθηκαν τις προτάσεις του μελετητή και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έως σήμερα εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, μεταφέροντας παράλληλα και τις θετικότατες απόψεις των κατοίκων της περιοχής.


Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του Συλλόγου για την καλύτερη επικοινωνία των νέων ρυθμίσεων στους κατοίκους και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σημειακή τροποποίηση της κυκλοφορίας στις δύο οδούς και την πλήρη εφαρμογή της μελέτης στην περιοχή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο