Απάντηση στις ανακρίβειες του κ. Μπρέγιαννη

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης του κ. Μπρέγιαννη σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η μόνη που δεν ευθύνεται είναι η παράταξη της πλειοψηφίας. Αν και επιδίωξε από την αρχή να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής για το Προεδρείο, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν επί Διοίκησης Πατούλη, όπου το Προεδρείο του Δημοτικού μας Συμβουλίου είχε εκλεγεί ομόφωνα, δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Και για την εξέλιξη αυτή σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη και ο επικεφαλής της, οι οποίοι πρότειναν για Αντιπρόεδρο ένα πρόσωπο που γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσε να έχει τη συναίνεση της πλειοψηφούσας δημοτικής ομάδας. Και δεν θα μπορούσε να την έχει, αφού το πρόσωπο αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ματαίωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου. Μερίδιο ευθύνης επίσης έχουν και οι άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε επειδή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο Προεδρείο όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, είτε επειδή διαφωνούν με τον Καλλικράτη, είτε επειδή δεν μπορούν να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Γραμματέα. Ας αναζητήσει αλλού λοιπόν τις ευθύνες ο κ. Μπρέγιαννης για τη δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Δεύτερον, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά για εξαπάτηση εργαζομένων ο κ. Μπρέγιαννης, όταν ο ίδιος, ως μέλος της Διοίκησης Τζανίκου, επέτρεψε να εργάζονται για πολλά χρόνια εκατοντάδες άνθρωποι στο Δήμο, σε καθεστώς ανασφάλειας και εργασιακής ομηρίας. Τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια για τους εργαζόμενους αυτούς ο κ. Μπρέγιαννης; Και που κρυβόταν όταν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έδινε αγώνες και πέτυχε να κατοχυρώσει το δικαίωμα αυτών των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά; Που κρύβεται σήμερα το καλοπληρωμένο golden boy  της Κυβέρνησης του μνημονίου, όταν βλέπει δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όχι μόνο να μην τους ανανεώνονται οι συμβάσεις λόγω του Καλλικράτη, αλλά και να μην τους αναγνωρίζεται ούτε καν η εμπειρία που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια; Μπορεί να βλέπει στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους,  την ίδια στιγμή που εκείνος εξαργυρώνει τα κομματικά του ένσημα, βολεύοντας τον εαυτό του σε μια καλοπληρωμένη θέση στο Δημόσιο τομέα;


Τρίτον, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου υπήρξαν από το Γραφείο Τύπου, την 1η Μαρτίου, δύο αναλυτικές ανακοινώσεις. Αυτές απαντούν με σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Ας ανατρέξει σε αυτές ο κ. Μπρέγιαννης για να ενημερωθεί. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ποτέ δεν έκρυψε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική συγκυρία. Αλλά τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι παρά τα προβλήματα και οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και οι προμηθευτές μας έχουν βρει στο Δήμο μας έναν αξιόπιστο συνεργάτη. Όσοι συναλλάσσονται με το Δήμο Αμαρουσίου σήμερα, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους. Όσον αφορά το σχέδιο της Διοίκησης Πατούλη για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου για το οποίο ρωτά, του απαντάμε ότι αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στους πολίτες του Αμαρουσίου προεκλογικά και υπερψηφίστηκε από αυτούς.


Τέταρτον, το σχέδιο έργων και παρεμβάσεων της Διοίκησης Πατούλη στις γειτονιές του Αμαρουσίου έχει ορίζοντα οκταετίας και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο που έγινε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αυτό που πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες, το ζουν κάθε μέρα οι συμπολίτες μας. Μόνον ο κ. Μπρέγιαννης και η δημοτική του παράταξη δεν το βλέπουν, όπως δεν το έβλεπαν και προεκλογικά. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, το βλέπουν και το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.


Πέμπτον, όσον αφορά στις αιχμές του για το κόστος της επικοινωνίας του Δημάρχου, θα του υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα τα χρησιμοποίησε προεκλογικά ο δημοτικός του συνδυασμός και κάποιοι συνυποψηφίοι του δημοτικοί σύμβουλοι, που δεν κατάφεραν τελικά να εκλεγούν. Η λάσπη που τότε εκτόξευσαν, γύρισε τελικά στο πρόσωπο τους. Και ‘κατάφεραν’ στη λάσπη αυτή να βουλιάξουν εκλογικά μια μεγάλη πολιτική παράταξη. Το ίδιο θα συμβεί και πάλι, αν επιμείνει ο κ. Μπρέγιαννης σε αυτή τη ξεπερασμένη τακτική.


Τέλος, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Μπρέγιαννης έχει ενοχληθεί , όπως κι άλλα κυβερνητικά στελέχη , από τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Αμαρουσίου.
Γι’ αυτό τον δικαιολογούμε και του επιτρέπουμε ακόμη και να απειλεί, με την επίκληση των αρμόδιων οργάνων, αλλά και να υιοθετεί το μοντέλο του ανεπάγγελτου ή κρατικοδίαιτου Δημάρχου. ʼλλωστε κρατικοδίαιτο golden boy είναι κι αυτός, για όσο διάστημα ακόμη θα μπορεί να απολαμβάνει τα προνόμια του.


Οι πολίτες όμως του Αμαρουσίου γνωρίζουν και εμπιστεύονται τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, γιατί ασχολείται και δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο