Απάντηση στη νέα ανακοίνωση Ραγκούση:

Print Friendly, PDF & Email

Τι ξέχασε να πει ο κος Ραγκούσης.

Η νέα ανακοίνωση του κου Ραγκούση επιβεβαιώνει όσα υποστηρίξαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι σιωπούν εκείνοι που δίνουν και μιλούν εκείνοι που πήραν.

Ο κος Ραγκούσης στη βιασύνη του να απαντήσει, ξεχνά ότι ενώ πήρε πολλά από την πόλη όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο ίδιος αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν της ανταπέδωσε όσα αυτή του έδωσε. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι έβλαψε την πόλη, υπηρετώντας ένα καθεστώς το οποίο καταδίκασαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Αμαρουσίου.

Για το εργασιακό.
Ο κος Ραγκούσης κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση για έλλειψη σοβαρότητας στο εργασιακό ζήτημα κι επιλέγει όταν δεν λέει ψέματα, να  λέει μισές αλήθειες. Ποια είναι όμως ολόκληρη η αλήθεια:
Πρώτον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά , δεσμεύθηκε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Και σε αυτή τη δέσμευσή ανταποκρίνεται με συνέπεια, αφού οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργασίας που παραμένουν στο Δήμο διασφάλισαν , χάρη στη ρύθμιση που πέτυχε η σημερινή διοίκηση , δικαιώματα δημοτικών υπαλλήλων, με ΦΕΚ που ήδη έχει δημοσιευθεί. Ενώ οι πλεονάζοντες, μετακινούνται σε μόνιμες θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί για πολλούς από αυτούς και είναι σε εξέλιξη και για τους υπόλοιπους.
Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί για έλλειψη σοβαρότητας τη σημερινή διοίκηση αυτός που ως κορυφαίο στέλεχος του προηγούμενου καθεστώτος ανεχόταν επί σειρά ετών να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως όμηροι. Τι έκανε ο ίδιος για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων;
Τρίτον, το ποιος σέβεται τους εργαζόμενους αποδεικνύεται στην πράξη, κι όχι στα λόγια. Τους σέβεται  αυτός που διασφαλίζει με μόνιμο τρόπο το εργασιακό τους μέλλον, όπως έκανε η σημερινή διοίκηση. Και όχι αυτός που προσλάμβανε προεκλογικά, το Σεπτέμβριο του 2006, δεκάδες εργαζόμενους με τρίμηνες συμβάσεις, για να τους ξεγελάσει και να αποσπάσει την ψήφο τους. Ας μας απαντήσει ο κος Ραγκούσης  πόσοι από αυτούς πέρασαν πρώτα από το προεκλογικό γραφείο του, πριν προσληφθούν; Και επειδή προκαλούμαστε, ας μας πει δημόσια ο κος Ραγκούσης, αν εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, λειτουργούσαν το προεκλογικό του γραφείο. Αν υπήρχαν εργαζόμενοι που τους πλήρωναν οι συμπολίτες μας για να δουλεύουν στο Δήμο, κι όχι στο πολιτικό γραφείο του κου Ραγκούση. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ποιος πλήρωσε το μακρύ προεκλογικό αγώνα του κου Ραγκούση, που κράτησε πάνω από 10 μήνες;

Για τα προσωπικά του ζητήματα.
Ο κος Ραγκούσης διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς στενού συγγενικού του προσώπου. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πρόσωπο:
Πρώτον, ήταν υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου , αρχικά είχε προσληφθεί το 2001 και μετά από μια διακοπή εργαζόταν διαρκώς από το 2003, στον Οργανισμό Εργασίας. Από το Δήμο Αμαρουσίου πληρωνόταν, κι όχι από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κος Ραγκούσης. Προκαλούμε τον κο Ραγκούση να προσκομίσει έστω και μια βεβαίωση αποδοχών που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.
Δεύτερον, το συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του κου Ραγκούση εργαζόταν για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου και της ΔΕΑΔΑ με αντικείμενο απασχόλησης την υλοποίηση ενός προγράμματος του Υπ. Εσωτερικών. Αυτή ήταν η μοναδική του σχέση με το πρόγραμμα. Καθαρά εκτελεστική και για λογαριασμό του Δήμου. Όπως ο ταμίας μιας τράπεζας ή και του Δήμου δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι «φέρνει λεφτά στην πόλη ή στην τράπεζα», επειδή στα πλαίσια των καθηκόντων του κάθεται στο γκισέ και εισπράττει τις οφειλές, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το συγγενικό πρόσωπο του κου Ραγκούση. Το ότι απασχολείτο σε ένα πρόγραμμα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πληρωνόταν κι από αυτό. 
Τρίτον, η κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων δημοτικού υπαλλήλου και στη συνέχεια η δυνατότητα μετακίνησης του συγγενικού του προσώπου σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου οφείλεται αποκλειστικά στη ρύθμιση που πέτυχε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης. Ρύθμιση στην οποία ο κος Ραγκούσης είναι αντίθετος στα λόγια, γιατί οι πράξεις του άλλα δείχνουν. Όφειλε να πει ευχαριστώ στη Διοίκηση του Δήμου, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι που διασφάλισαν με τη ρύθμιση αυτή το εργασιακό τους μέλλον.
Τέταρτον, ας απαντήσει στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, για τους οποίους τόσο κόπτεται στα λόγια ο κος Ραγκούσης, θα ακολουθήσει και για τους ίδιους την ίδια διαδρομή που ακολούθησε για το συγγενικό του πρόσωπο; Θα εξασφαλίσει και σε αυτούς την μετακίνηση τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τις υψηλές αμοιβές και επιδόματα; Η θα τους χρησιμοποιεί για να αντιπαρατίθεται με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου;
Πέμπτον, η σημερινή διοίκηση σέβεται κάθε εργαζόμενο του Δήμου, είτε είναι , είτε δεν είναι συγγενής του κου Ραγκούση. Αυτός που δεν τους σέβεται είναι ο ίδιος.
Για την ΕΔΕΧΥ.

Όσον αφορά τα όσα λέει στην ανακοίνωση του για την ΕΔΕΧΥ , έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο κος Ραγκούσης ήταν υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα της ΔΕΑΔΑ, από το 1998. Και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην ΕΔΕΧΥ,  αποτελώντας το «δεξί χέρι» του προηγούμενου Δημάρχου, ο οποίος ήταν κι αυτός Πρόεδρος στην συγκεκριμένη επιχείρηση ως το 2006. Ουσιαστικά το σχήμα ήταν Πρόεδρος ΕΔΕΧΥ Π. Τζανίκος και Γεν. Διευθυντής Σ. Ραγκούσης. Τη συνέχεια την ξέρουμε, ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Π. Τζανίκος, έχρισε υποψήφιο Δήμαρχο και αντικαταστάτη του τον «υπάλληλό» του. Αυτό που δεν μας είπε ο κος Ραγκούσης όμως είναι πόσα χρήματα πλήρωσαν οι δημότες της πόλης για να «στηθεί» η ΕΔΕΧΥ, ως συμμετοχή του Δήμου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Δεν μας είπε πόσα από αυτά τα χρήματα επιστράφηκαν στην πόλη πίσω ως όφελος.
Το ερώτημα μας είναι ξεκάθαρο και περιμένουμε απάντηση: Η ΕΔΕΧΥ ωφέλησε ή όχι την πόλη; Και αν ναι, μπορεί να μας πει πόσο; Η χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες;
Δεύτερον, η ΕΔΕΧΥ χρωστά στο Δήμο μας χρήματα για προσωπικό που πλήρωνε ο Δήμος Αμαρουσίου για να απασχολείται  σε αυτήν. Η οφειλή αυτή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και η ευθύνη για το χρέος αυτό  βαρύνει όλους όσους χρησιμοποίησαν το Δήμο για να κάνουν τις δουλειές τους στα διάφορα «παραμάγαζα» που έστηναν .
Τρίτον,  ο κος Ραγκούσης μιλά για οφειλές του Δήμου προς την ΕΔΕΧΥ,  για δήθεν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αλήθεια , η ΕΔΕΧΥ τι συμβουλές πρόσφερε στο Δήμο; Να μην πληρώνει ο Οργανισμός Εργασίας τις οφειλές του στο ΙΚΑ και την Εφορία; Δική της συμβουλή ήταν ο υπερδανεισμός της τελευταίας 4ετίας της διοίκησης Τζανίκου, που ξεπέρασε τα 150 εκ. ευρώ και βούλιαξαν το Δήμο; Ή μήπως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που πρόσφερε η ΕΔΕΧΥ ήταν η μελέτη της «πώλησης – μεταφοράς» της ακίνητης περιουσίας από το Δήμο στην ΑΘΜΟΝΟΝ, για να μειωθεί στα χαρτιά το έλλειμμα του Δήμου και να ωραιοποιηθεί ο ισολογισμός του 2006;

Για το αποτέλεσμα των εκλογών
Η σημερινή Δημοτική Αρχή κοιτά μπροστά, κοιτά στο μέλλον, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Με γνώμονα το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που μας έδωσαν ξεκάθαρη εντολή να εφαρμόσουμε μια νέα δημοτική πολιτική, με άξονες τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.
Στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν χρωστάμε την εκλογή μας. Σε κανέναν άλλον.
Σε αυτούς λογοδοτούμε. Και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αναδεικνύουμε αυτά που βρίσκουμε και όχι «να τα κουκουλώνουμε».
Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να διαστρεβλώνεται η αλήθεια.
Δουλεύουμε για να έχει η πόλη μας ένα καλύτερο μέλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποτε χρειαστεί, δεν θα γυρίζουμε πίσω για να «φωτίσουμε» το παρελθόν και τις πράξεις αυτών που οδήγησαν το Δήμο Αμαρουσίου στα σημερινά αδιέξοδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο