Αντιπροσωπεία από την κινεζική πόλη Χαντζού επισκέφτηκε στο γραφείο του το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Wang Yong, βοηθό διευθυντή της Διοικητικής Επιτροπής για τη Διαχείριση και Ανάπτυξη της Οικονομικής και Τεχνολογικής Ζώνης της Χαντζού.
download file .jpg 102 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Wang Yong, βοηθό διευθυντή της Διοικητικής Επιτροπής για τη Διαχείριση και Ανάπτυξη της Οικονομικής και Τεχνολογικής Ζώνης της Χαντζού, και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, ενώ δέχεται ένα αναμνηστικό χειροποίητο βιβλίο.
|download file .jpg 97 Kb|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και την κινέζικη αντιπροσωπεία σε μία αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
|download file .jpg 87 Kb|


Εκπροσώπους της πόλης Χαντζού (Hangzhou) από την Κίνα υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στην πόλη του Αμαρουσίου για να εξεταστούν πιθανά πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, δεδομένου και των δεσμών που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου με την Κίνα μέσω της αδελφοποίησης με την Ολυμπιακή πόλη Τσάογιάνγκ.


Καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία στην πόλη του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχει αναπτύξει το Μαρούσι με την Κίνα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες για ανάπτυξη κοινών δράσεων με την αδελφοποιημένη πόλη Τσάογιανγκ, σχολίασε: «Το Μαρούσι είναι ανοικτό στην ανάπτυξη δεσμών με άλλες πόλεις του εξωτερικού με αμοιβαία οφέλη για τις πόλεις και τους κατοίκους τους. Ο Δήμος μας έχει ήδη αδελφοποιηθεί με πόλεις από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α, την Ασία δημιουργώντας ένα πυκνό πλέγμα σχέσεων με αμφίδρομες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης. Έχοντας ήδη αποκομίσει μία πολύ εποικοδομητική εμπειρία από τις σχέσεις με την πόλη Τσάογιάνγκ, η Χαντζού, μία πόλη περίπου 9 εκατ. κατοίκων, προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία για την πόλη μας για να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τους πολίτες της Κίνας εξετάζοντας ποικίλες δράσεις και πολυεπίπεδες δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις που σίγουρα θα μπορούμε να εξετάσουμε πιο διεξοδικά και στο μέλλον. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, κοινωνική και πολιτισμική, των λαών, χτίζοντας υγιείς, συμβάλλουμε αμφότεροι στην ομόνοια και την ενοποίησή τους».


Οι εκπρόσωποι της κινεζικής αντιπροσωπείας της πόλης Χαντζού, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, επιβεβαίωσαν το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις της Κίνας με την Ελλάδα, και αμοιβαία εξέφρασαν την πρόθεση η μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία να διατηρηθεί αλλά και να διευθυνθεί, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες ευκαιρίες σε διάφορα επίπεδα.


Μιλώντας για την πόλης του, οι Κινέζοι αναφέρθηκαν στα ιστορικά και φυσικά μνημεία της πόλης, και συγκεκριμένα στη λίμνη West Lake της πόλης, το πιο γνωστό αξιοθέατο και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παρουσίασαν την Χαντζού ως μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας με τη φιλοξενία πολλών πανεπιστημίων και κολεγίων, αλλά και ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Κίνας. Η Χαντζού έχει αδελφοποιηθεί με 22 πόλεις παγκοσμίως.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε στους επισκέπτες ένα έντυπο για την ιστορία του Αμαρουσίου και ένα έντυπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα -στην κινεζική γλώσσα και τα δύο-, ένα ημερολόγιο από το Σπαθάρειο Μουσείο και ένα κεραμικό ενθύμιο με το αποτύπωμα της Αμαρύσιας Αρτέμιδος. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι της Χαντζού προσέφεραν στο Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου αναμνηστικά φιλοτεχνημένα από μετάξι.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Δήμο Αμαρουσίου, η κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από: τον Wang Yong, Βοηθό Διευθυντή, τον Feng Huimin, Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Προώθησης Επενδύσεων, τον Yu Jun, Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Οικονομικής Ανάπτυξης, τον Xu Zhicheng Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης & Διοίκησης της πόλης, και την Zhang Lili, Επικεφαλής του Τμήματος του Γραφείου Προώθησης Επενδύσεων, όλοι εκπρόσωποι της Διοικητικής Επιτροπής για τη Διαχείριση και Ανάπτυξη της Οικονομικής και Τεχνολογικής Ζώνης της Χαντζού, ξεναγήθηκε και στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο