«Ανάσα» δροσιάς έδωσαν εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ στα δενδρύλλια που έχουν φυτευτεί στις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού με το 2ο θερινό πότισμα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γ. Πατούλης με εθελοντές και εργαζόμενους του ΣΠΑΠ στο 2ο εθελοντικό πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στις αναδασωμένες περιοχές.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης με επιχειρησιακούς παράγοντες του ΣΠΑΠ, εργαζόμενους και εθελοντές.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης  με τον Διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Γ.Καρακώστα και τον Ανθυποπυραγός του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ανδρ. Κλαδή, τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη, εργαζόμενους και εθελοντές.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού κατά τη χειμερινή περίοδο, από δεκάδες εθελοντές,  εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, αλλά και εργαζόμενους του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, σε συνεργασία με ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Παρών στο 2ο ραντεβού της θερινής περιόδου στο Πεντελικό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Γιώργος Πατούλης που μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ κο Νικόλαο Τζιλιγκάκη από το Δήμο Βριλησσίων, την κα Αγγελική Συνοδινού από το Δήμο Κηφισιάς και τον κο Στέφανο Τσιπουράκη από το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κο Βασίλη Κόκκαλη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, συνέδραμαν στο έργο για την προστασία και την επιβίωση των χιλιάδων δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» κος Δημήτρης Θεοχάρης, η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κα Μαριάνθη Ζερβάκη, ο Πρόεδρος κος Παναγιώτης Λάιος και μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας και ο Πρόεδρος κος Χρήστος Τσακουμάκης και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ʼνοιξης και ως εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου 
Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του υπεύθυνου του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ κου Νίκου Πατέλη.     
Παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κος Δημήτρης Ραπανάκης, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού κος Γιάννης Καρακώστας και ο Ανθυποπυραγός του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού κος Ανδρέας Κλαδής.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι συμμετέχοντες στο 2ο εθελοντικό πότισμα του ΣΠΑΠ βρέθηκαν στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και στην Βρύση Καρακαντά  δίνοντας «ανάσα» δροσιάς στα μικρά δέντρα και  ολοκληρώνοντας με επιτυχία το έργο που είχε ξεκινήσει με την αναδάσωση των περιοχών αυτών. 
Για το πότισμα των δενδρυλλίων ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε 1 υδροφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής 2 υδροφόρες, ενώ από 1 υδροφόρα διέθεσαν ο ΣΠΑΠ και οι Δήμοι Σπάτων και Βριλησσίων.
   
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Γιώργος Πατούλης  ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 2ου εθελοντικού ποτίσματος και ανανεώνει το ραντεβού στο Πεντελικό για το 3ο πότισμα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Μετάβαση στο περιεχόμενο