Άμεσα ξεκινούν τα έργα στην οδό Ευκαλύπτων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην είσοδο του 5ου Γυμνασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί  εσωτερικός χώρος αναμονής των μαθητών, με την μετατόπιση της κεντρικής εισόδου προς τον αύλειο χώρο του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τους Αντιδημάρχους Δ. Σμυρνή και Ν. Πέππα στην οδό Ευκαλύπτων, όπου πρόκειται να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο και να διαπλατυνθεί το ήδη υπάρχον.


Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής να γίνουν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομοι όλοι οι οδοί πέριξ των σχολείων της πόλης 


 
Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα έργα στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και επί της οδού Ευκαλύπτων, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο.
Η Δημοτική Αρχή συνεπής στη δέσμευσή της προς τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό προχωρεί τις επόμενες ημέρες στην κατασκευή έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.       


Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθεί στην είσοδο του σχολείου ένας εσωτερικός χώρος αναμονής των μαθητών πριν την έξοδο τους στην οδό Ευκαλύπτων, με τη μετατόπιση της κεντρικής εισόδου προς τον αύλειο χώρο του σχολείου. Επίσης θα κατασκευασθεί πεζοδρόμιο επί της οδού Ευκαλύπτων όπου σήμερα δεν υφίσταται, ενώ στο ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο θα γίνει επέκταση και διαπλάτυνση.            


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε επιτόπια επίσκεψή του στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, ενημερώθηκε από κοντά για τα έργα που θα υλοποιηθούν και έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας, παρόντων των Αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Σμυρνή και Νικόλαου Πέππα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου, να ακούσει τις απόψεις τους και να συνομίλησε μαζί τους.


Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος κος Γιώργος  Πατούλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα εξετάζαμε τις δυνατότητες που υπήρχαν προκειμένου να καταστήσουμε ασφαλέστερη την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο τους. Και αυτό το δίκαιο αίτημα ικανοποιούμε με την υλοποίηση των έργων που ξεκινούμε τις προσεχείς ημέρες.

Είναι μία μικρή παρέμβαση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας και των μελετών που εκπονούμε, προκειμένου όλοι οι δρόμοι πέριξ των σχολείων της πόλης, να γίνουν οδοί ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομοι.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη νέα γενιά, δημιουργούμε ως Δημοτική Αρχή τις κατάλληλες συνθήκες, όπως την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας, τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και χώρων πολιτισμού με τη διεξαγωγή σειρά αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, παρέχοντας  στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μορφωθούν και να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους.
»

Μετάβαση στο περιεχόμενο