ΑΜΕΑ Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Print Friendly, PDF & Email

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι ίδρυμα ειδικής αγωγής και επαγγελματικής κατάρτισης. Αποτελείται από προεπαγγελματικά εργαστήρια για αποφοίτους δημοτικού ηλικίας 12-16 ετών καθώς και εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης για εφήβους 16-25 ετών με νοητική υστέρηση – μαθησιακές δυσκολίες. Σκοπός είναι η απόκτηση γνώσεων καθώς και η ανάδειξη κάθε δεξιότητας που θα δώσει τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση.
Το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα μέσα από την εφαρμογή σε αυτό, προγραμμάτων προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, τα οποία πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η ομαλή και αβίαστη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών με νοητική υστέρηση.
Η οργάνωση των προγραμμάτων γίνεται με βάση τις παρακάτω ενότητες από τις οποίες αντλείται και η διδακτική ύλη:

 

βασικές αναπτυξιακές κινήσεις
πλευρίωση
προσανατολισμός-κατεύθυνση
συγχρονισμός όρασης και μελών σώματος
ισορροπία
γνώση του σωματικού σχήματος και των κινήσεων των μερών του σώματος
κινητικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με χρονικές και χωρικές έννοιες
ρυθμικές ασκήσεις
δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας
αισθητηριοκινητική αγωγή
παιχνίδια

Δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού είναι και οι εξής: ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλασία, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο 7×7, κλασσικός αθλητισμός, μπόουλινγκ και κολύμβηση στο δημοτικό κολυμβητήριο Αμαρουσίου ¨Μιχ.Μανιός¨. Τέλος αθλητές του Σικιαριδείου Ιδρύματος λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος σε αγώνες  που οργανώνονται από εξειδικευμένους φορείς του ειδικού αθλητισμού.

Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

  • 2 φωτογραφίες
  • Ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο και για παιδιά  από Παιδίατρο
  • Συμμετοχή από μέλη του Σικιαριδείου Ιδρύματος
Μετάβαση στο περιεχόμενο