Αλυσίδα Εθελοντών από το Δήμο Αμαρουσίου για την προστασία του πρασίνου της πόλης μας.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η προστασία του πρασίνου της πόλης είναι υπόθεση όλων μας. Δημιουργούμε μια «πράσινη συμμαχία» για να προστατεύσουμε όλοι μαζί το πράσινο της πόλης.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκδήλωση πρωτόγνωρου αριθμού πυρκαγιών. Πυρκαγιές που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το φυσικό μας περιβάλλον , αφήνουν πίσω τους νεκρούς, κατεστραμμένες περιουσίες και καμένη γη. Η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων πυροπροστασίας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών είναι πια επιτακτική ανάγκη.


|download _.jpg file 72 KB|

  

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και των φορέων της πόλης μας, προχωρά στην συγκρότηση εθελοντικών ομάδων για την φύλαξη των χώρων πρασίνου της πόλης μας που χαρακτηρίζονται ως σημεία μεγάλης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι  χώροι αυτοί είναι το Δάσος Συγγρού, το Κτήμα Μιμικόπουλου, η περιοχή της Νέας Λέσβου, το Κτήμα Καρέλλα, τα ρέματα Σαπφούς και Πολυδρόσου, καθώς και το ʼλσος Νέας Φιλοθέης.


download _.jpg file 99 KB|

 

Προς το σκοπό αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει Γενική Συνέλευση Εθελοντών, αύριο Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 και ώρα 19.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των κατοίκων του Αμαρουσίου για την αναγκαιότητα δημιουργίας αλυσίδας εθελοντών στο Δήμο Αμαρουσίου για την προστασία του πρασίνου της πόλης μας.

Η δημιουργία Αλυσίδας Εθελοντών, όπως δήλωσε χτες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε συνάντηση που είχε για το θέμα της αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών  με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους Φορέων και Εξωραϊστικών Συλλόγων της πόλης και εκπροσώπων εθελοντών, «αποτελεί επιτακτική ανάγκη γιατί η προστασία του πρασίνου της πόλης , είναι υπόθεση όλων μας. Δημιουργούμε μια «πράσινη συμμαχία» , για να προστατεύσουμε όλοι μαζί το πράσινο της πόλης. Ο εθελοντισμός εκτός από προσφορά ψυχής θέλει και προσφορά χρόνου και γνώσης. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να συμβάλλουν στην προστασία των χώρων πρασίνου της πόλης μας και ιδιαίτερα του Δάσους Συγγρού που έχει μπει στο στόχαστρο «πονηρών μυαλών» που έχουν επανειλλημμένα αποπειραθεί να καταστρέψουν και αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου στο Λεκανοπέδιο».    


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο