Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου 2016 «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & Email

Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη. Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, και έχει βρει θερμή ανταπόκριση από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας χιλιάδες συμμετοχές. Μέρος των εσόδων του Αγώνα θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γεγονός αυτό, εκτός από το φιλανθρωπικό χαρακτήρα του, καθώς και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές μέρος των εσόδων από τον αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, προσθέτει μία ακόμη διάσταση στους φετινούς αγώνες, αυτή του Αγώνα Δρόμου Ζωής της Μαριλένας Γερογιάννη που έχει μετατρέψει σε προσωπικό αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου που συμμετέχει στον 3ο Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης» μαζί με την ομάδα της και τη μικρή Μαριλένα.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν διαδρομές: 1 χλμ για παιδιά που συμμετέχουν δωρεάν μέχρι 12 ετών. 5χλμ για εφήβους και ενήλικες και 10 χλμ για ενήλικες.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο και T-shirt.

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα, ενώ ξεχωριστή απονομή θα πραγματοποιηθεί για τον παιδικό αγώνα. Σε όλους τους αγώνες και για το σύνολο των αθλητών θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης MyLaps.

Οι δρομείς των 5 χλμ. και 10 χλμ., ακολουθώντας μία διαδρομή αυξημένων απαιτήσεων στην καρδιά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, διέρχονται του Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης» και του κέντρου του Αμαρουσίου. Για την άρτια οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων επί ποδός θα βρίσκονται εκατοντάδες εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στον αγώνα έχουν ολοκληρωθεί. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση ξεπερνώντας τις 1.900 συμμετοχές μεταξύ των οποίων 500 παιδιά, και πλέον από τον επόμενο χρόνο οι αγώνες θα ενταχθούν στο επίσημο calendar (ημερολόγιο) διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ.

Την επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η All About Running.

Χορηγοί των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2016 είναι η WIND και το Kinder +SPORT.

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από το RUNNER STORE στον ισόγειο χώρο του GOLDEN HALL από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Τη ημέρα των αγώνων οι αριθμοί συμμετοχής θα δίνονται στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9:30, μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη του αγώνα των 10χλμ.

Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 από τις 08:00 έως τις 14:00, οι διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών 410 και 444 τροποποιούνται με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΟΑΣΑ Α.Ε (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=29287).

Την ίδια ημέρα από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα ισχύσουν και ειδικές κυκλοφορικές ρυθμίσεις (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=29294).

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης των 3ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου τιμούμε τη μνήμη του συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου, Μικροί και μεγάλοι μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της προσφοράς. Όλοι μαζί λέμε «ΝΑΙ» στην άθληση, στην υγεία και στη ζωή. Τρέχουμε για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ενισχύοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου. Τρέχουμε μαζί με τη Μαριλένα και για τη Μαριλένα για να στηρίξουμε τον αγώνα ζωής που δίνει. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή στο Μαρούσι. Όλοι μαζί δίνουμε το δικό μας αγώνα υγείας, ζωής προσφοράς στον συνάνθρωπο. Την Κυριακή δίνουμε όλοι ραντεβού στο Μαρούσι».
 

Στοιχεία διοργάνωσης και όροι συμμετοχής

«Σπύρος Λούης» 10 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

10 χλμ.

10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών που θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα:

 

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1:40. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
 

«Σπύρος Λούης» 5 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

5 χλμ.

11:20 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Χρονικό όριο αγώνα:

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
 

Παιδικός αγώνας 1 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

1 χλμ.

10:10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας έως 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα:

 

Ο αγώνας των παιδιών δεν έχει χρονικό όριο.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr.

 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο