2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου & την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης. Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), με θέμα:


« Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, Δρούμε Τοπικά»


Το συνέδριο αποσκοπεί  να αναδειχθεί ο σημαντικός κοινωνικός ρόλος των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στις τοπικές κοινωνίες, καθώς είναι οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση της γνώσης και των πληροφοριών.
Διαδραματίζουν επίσης πρωταρχικό ρόλο στη Δια Βίου Μάθηση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στην ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας.
Με το έργο τους αξιοποιούν τη γνώση και την πληροφορία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, στην σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης.        
  
Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της ΤΕΔΚΝΑ.


Οι θεματικές ενότητες του 2ου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών είναι:
– Η Δημοτική Βιβλιοθήκη – γενικά θέματα
– Συνεργασίες
– Δημοτικές βιβλιοθήκες και Δια Βίου Μάθηση
– Δράσεις και υπηρεσίες στην τοπική κοινωνίαΗ συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο