1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Print Friendly, PDF & Email

Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου


Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ διοργανώνουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου από τις 14 έως τις 23 Μαΐου 2007.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις, παρουσίαση εκθέσεων χειροτεχνίας και ζωγραφικής, θεατρικά δρώμενα, θέατρα σκιών και καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου με ώρα έναρξης 17:30.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ αναφέρει στο μήνυμά του:
« Είμαστε στην εποχή που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν, με γοργούς ρυθμούς. Αλλάζουν οι οικονομικές και κοινωνικές σταθερές. Αλλάζει ο χάρτης των επαγγελμάτων και των μορφών εργασίας. Το βιώνουμε όλοι και όλες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για διευκόλυνση της σημερινής εργαζόμενης μητέρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών της υποχρεώσεων καθιστά επιτακτική τη δημιουργία και λειτουργία όλων και περισσότερων Παιδικών Σταθμών. Οι οποίοι θα διασφαλίζουν τόσο την εξυπηρέτηση των αναγκών της εργαζόμενης μητέρα, όσο και την ανάπτυξη των παιδιών που θα φιλοξενούν σε ένα φιλικά και ασφαλές περιβάλλον.               
Ως Δημοτική Αρχή κατανοούμε αυτή την επιτακτική ανάγκη και ήδη λειτουργούν στην πόλη μας σήμερα δεκατρείς Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί υπό την ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου. Σύντομα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε στη μεταστέγαση ορισμένων από αυτούς σε νέα, σύγχρονα κτήρια, ιδιοκτησίας του Δήμου μας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιοτική εκπαίδευση των νηπίων. Βασική μας μέριμνα είναι μέσα από τη λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών μας σε σύγχρονα κτήρια να ενισχύσουμε την προσπάθεια ώστε κάθε παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητες του μέσα από το παιχνίδι, τη φαντασία του, την έκφραση για δημιουργία, τη δίψα για μάθηση. Και να καλλιεργήσει το νεύμα της ομαδικότητας και του συναγωνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, φέτος για πρώτη φορά θεσμοθετούμε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε σε ετήσια βάση και να το καταστήσουμε θεσμό. Μέσα από αυτό το Φεστιβάλ, τα παιδιά μας προσκαλούν να θαυμάσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν όλη τη χρονιά, συμμετέχοντας σε θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Σας ζητάμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή. Εμείς, από τη δική μας πλευρά, γνωρίζοντας ότι η παιδική ηλικία ακολουθεί τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή, δεσμευόμαστε ότι η προσπάθεια για την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών στα παιδιά και στους γονείς θα είναι αδιάκοπη. Για να μπορούν οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύπτουν και να αναπτύσσουν με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τη μοναδικότητά τους». 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Δευτέρα 14 Μαΐου 2007
-Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός
Τ. Χρυσοχέρη 6 (περιοχή Καρπάθικα)
-10ο Παράστημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Φραγκοκλησιάς 84 (περιοχή Πολυδρόσου)


Τρίτη 15 Μαΐου 2007
-1ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Γ. Παπανδρέου 26 (περιοχή κτήματος Βορρέ)
-6ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Α. Παπαναστασίου 28 (περιοχή κτήματος Βορρέ)


Τετάρτη 16 Μαΐου 2007
-3ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Πέλικα 29 (περιοχή Ψαλιδίου)
-7ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Αγίου Θωμά 15 (περιοχή Αγίου Θωμά)


Πέμπτη 17 Μαΐου 2007
-5ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Περικλέους & Δραγούμη (περιοχή Αγ. Νικολάου)
-11ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Αν. Παρασκευά 20 (κέντρο Αμαρουσίου)


Δευτέρα 21 Μαΐου 2007
-9ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Μελισσίων 18 (περιοχή Κοκκινιάς)
-12ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Μ. Αλεξάνδρου 131, πρώην ΠΙΚΠΑ (περιοχή Κοκκινιάς)


Τρίτη 22 Μαϊου 2007, ώρα 17:30
-4ο Παράρτημα  Βρεφονηπιακού Σταθμού
Ερυθρού Σταυρού 21-Νέα Φιλοθέη


Τετάρτη 23 Μαϊου 2004
-2ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού
Δ. Ράλλη 55
-8ο Παράρτημα Βρεφονηπιακού Σταθμού Νερατζιωτίσσης 73

Μετάβαση στο περιεχόμενο