Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η επιτυχημένη ημερίδα του Νοσοκομείου «Υγεία» για τη νόσο Πάρκινσον

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Στον Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις και να ενημερώνουμε τους πολίτες καθώς η πρόληψη αποδεικνύεται καλύτερη της θεραπείας και η καλή υγεία αποτελεί προτεραιότητα και στόχο ζωής.

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον

διοργάνωσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ενημερωτική εκδήλωση όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν το κοινό για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ολιστικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ υπήρξε ενημέρωση για το τί αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας τη σημαντική ενημερωτική ημερίδα υπογράμμισε ότι, το στοίχημά μας είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού για το τί ακριβώς είναι η νόσος Πάρκινσον, πώς αντιμετωπίζεται σήμερα και τί επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον καθώς και να μεταφέρουμε τις επιστημονικές γνώσεις των τελευταίων ετών στην καθημερινή ζωή των δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που πάσχουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, η σφαιρική αντιμετώπιση δηλαδή η φαρμακευτική αλλά και η υποστηρικτική θεραπεία, όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη, είναι σημαντικά θέματα για την πορεία του κάθε ασθενή, καθώς ο καθένας είναι διαφορετικός και η εξατομικευμένη θεραπεία είναι προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στον Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις και να ενημερώνουμε τους πολίτες καθώς η πρόληψη αποδεικνύεται καλύτερη της θεραπείας και η καλή υγεία αποτελεί προτεραιότητα και στόχο ζωής, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Τα θέματα που αφορούν σχετικά με τη νόσο πάρκινσον ανέπτυξαν οι κ.κ. Μαρία Σταμέλου Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Παν/μου Marburg, Υπεύθυνη Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών ΥΓΕΙΑ, Ιωάννης Βελέτζας Νευρολόγος, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας ΥΓΕΙΑ, Παρακευή Σακκά Νευρολόγος – ψυχίατρος, Διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου  – Ιατρείο Μνήμης ΥΓΕΙΑ, Ευάγγελος Μαναός Ιατρός Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης – Φυσίατρος, Ίωνας Μπεράτης Ψυχολόγος – Νευροψυχολόγος, Πατρίτσια Γιαννίκα Λογοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρέστησαν ο συντονιστής του συνδυασμού Δημήτριος Καρλαύτης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

 

Σχετικά αρχείαΥπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η επιτυχημένη ημερίδα του Νοσοκομείου «Υγεία» για τη νόσο Πάρκινσον_1


Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η επιτυχημένη ημερίδα του Νοσοκομείου «Υγεία» για τη νόσο Πάρκινσον_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο