Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, καμπάνια πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα C από το Σύλλογο ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

Print Friendly, PDF & Email
Δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου


Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πραγματοποιεί καμπάνια πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ηπατίτιδα C, που τείνει να λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 200.000 ασθενείς και από αυτούς το 80% δεν το γνωρίζει και μόνο το 50% των διαγνωσμένων ασθενών λαμβάνουν θεραπεία.                   


Με σύνθημα «C- Αφορά. Μην το αγνοείς εξετάσου» οι εθελοντές του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με τη λήψη σιέλου στην κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη σοβαρότητα της ασθένειας.


Οι δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C θα πραγματοποιηθούν:
-Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 16:00 και
-Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 15:00.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του σημειώνει:
Η έλλειψη ενημέρωσης για την απειλητική για τη ζωή νόσο της ηπατίτιδας C,, παράλληλα με την οικονομική αδυναμία κυρίως των ανασφάλιστων να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας που εάν είχαν διαγνωσθεί έγκαιρα ότι πάσχουν από τη νόσο θα μπορούσαν να είχαν θεραπευθεί. Έχοντας θέσει ως πρωταρχικό μας στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία και με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υποστηρίζουμε την δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Συλλόγου «Προμηθέας» και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην δωρεάν εξέταση για την ηπατίτιδα C».

Μετάβαση στο περιεχόμενο