Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών η οποία παραμένει απόλυτη προτεραιότητά μας»

 

Το μήνυμα ότι η πρόληψη της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με αφορμή την 95η επέτειο από την πρώτη χορήγηση Ινσουλίνης σε παιδί με σακχαρώδη διαβήτη.

Η δεύτερη συνέχεια της σειράς των διαδραστικών διαβητολογικών σεμιναρίων προσέλκυσε κόσμο όλων των ηλικιών, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο Παιδικός Νεανικός Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά όλους μας.

Κατά την εκδήλωση, ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσίασαν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τη νόσο.

Ειδικότερα ο ειδικός Παθολόγος Διαβητολόγος και εμπνευστής της εκδήλωσης, Χρήστος Σπ. Ζούπας  εισήγαγε το κοινό στον κόσμο των νεαρών ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη δίνοντάς  γενικές πληροφορίες για αυτόν ενώ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Χριστίνα Κανακα- Gantenbein μίλησε για τα πρώτα συμπτώματά του, πως διαγιγνώσκεται και πως αντιμετωπίζεται. Παράλληλα η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ασημίνα Μητράκου ενημέρωσε  για τις τελευταίες εξελίξεις της Ινσουλινοθεραπείας καθώς επίσης και για την σύγχρονη τεχνολογία και τον δρόμο προς το τεχνητό πάγκρεας, ενώ ο Παθολόγος Διαβητολόγος, Πέτρος Θωμάκος, αναφέρθηκε στο σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή και η άσκηση στην αντιμετώπισή του.

Επιπρόσθετα, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις μαρτυρίες δύο ατόμων, κόρης μιας «γλυκιάς» μητέρας και ενός «γλυκού» ποδηλάτη για το πως είναι να ζεις στην καθημερινότητά σου με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η επιστημονική ενημέρωση αποτελεί θωράκιση για τη διατήρηση της υγείας μας και επισήμανε πως σκοπός  της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερωθεί το κοινό για την πρόληψη του προβλήματος, που πλέον αντιμετωπίζεται. Βούληση μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πως μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητα τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη διοργάνωση του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ) αλλά και την υποστήριξη με την αιγίδα, της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, του Δήμου Αμαρουσίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων  Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ).

 

Σχετικά αρχείαΥπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1_1


Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο