Ξεκίνησε το Έργο ανάπλασης της πλατείας Hρώων Αμαρουσίου με Βιοκλιματικό Σχεδιασμό

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Τα έργα μετασχηματισμού του Αμαρουσίου θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο»

Ένα σημαντικό έργο για το Μαρούσι ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2020 και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και ανακατασκευή των οδών Αναβρύτων και Αρκαδίου, προκειμένου οι τελευταίες να εναρμονιστούν λειτουργικά και αισθητικά με την ανάπλαση της πλατείας. Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2018.

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ανωτέρω περιοχής μέσω της δημιουργίας ενός ανοικτού δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους των άλλων περιοχών. Παράλληλα, το νέο πάρκο θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και θα της προσδώσει έναν πολιτιστικό χαρακτήρα αφού θα ενοποιεί παλαιά και σύγχρονα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη που εδρεύει στο ιστορικό παλαιό Δημαρχείο της πόλης, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το μνημείο των Ηρώων πεσόντων και το νεοκλασσικό κτίριο του Λουμίδη. Σημειώνεται πως το κτίριο Λουμίδη εντάσσεται στο σχέδιο μελλοντικών παρεμβάσεων.

Τέλος, μέσω της οικολογικής και ποσοτικής ενίσχυσης του πρασίνου, της μείωσης της σκληρής επιφάνειας, της χρήσης ψυχρών και φυσικών υλικών και γενικότερα μέσω ενός σχεδιασμού βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης.

Για το διάστημα εκτέλεσης των σχετικών εργασιών, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Αμαρουσίου να επιδείξουν την αναγκαία υπομονή.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και ανακατασκευή των παρακείμενων οδών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Είναι σημαντικό το Μαρούσι να αλλάξει εικόνα, να γίνει περισσότερο φιλικό στην πρόσβαση, ελκυστικότερο στην καθημερινή διαβίωση και θελκτικότερο για τον επισκέπτη. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο σχεδιασμός μας για τα νέα έργα να πληροί τις σύγχρονες πρακτικές για πόλεις που σέβονται το περιβάλλον και δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και τους πράσινους κοινόχρηστους χώρους και όχι στο αυτοκίνητο και το τσιμέντο. Ξεκινούμε με το έργο ανάπλασης της εμβληματικής πλατείας Ηρώων. Η λειτουργική και πολιτιστική αναβάθμιση της πλατείας με όρους βιοκλιματικού σχεδιασμού εγκαινιάζει την έναρξη των παρεμβάσεων της νέας Δημοτικής Αρχής για το μετασχηματισμό του Αμαρουσίου. Συνεχίζουμε δυναμικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες σε όλες τις περιοχές του Αμαρουσίου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο